Στο ευρωκοινοβούλιο μεταφέρεται η πετυχημένη έκθεση "Η είδηση υπό διωγμό" της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) που παρουσιάστηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2012. Συνέντευξη τύπου για το γεγονός δόθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ, με ομιλητές τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδη, τον πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ Θ. Μπερεδήμα, τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, το δημοσιογράφο Α. Χατζηστεφάνου και τον πρόεδρο και τη Γ.Γ. της ΕΦΕ, Μ. Λώλο και Χ. Ζαχοπούλου αντίστοιχα. Παρόντες και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κατριβάνου και Μ. Μπόλαρη.

"Παρά τις μηνύσεις και τα δικαστήρια, καμιά ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε αποτέλεσμα. Έτσι σκεφτήκαμε ότι πρέπει να δημοσιοποιήσουμε τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά φωτορεπόρτερ στο εξωτερικό. Για αυτό και ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση για μεταφορά της έκθεσης στο ευρωκοινοβούλιο. Μήπως και υπάρξει κανένα δημοσίευμα τύπου Guardian και τιμωρηθεί έστω και ένας", υποστήριξε ο Μ. Λώλος, εξηγώντας γιατί η πρόσφατη έκθεση της ΕΦΕ θα παρουσιαστεί στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι "είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε εμείς οι ίδιοι η είδηση". Παράλληλα, επισήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ., "είτε δεν ελέγχει τους άνδρες των ΜΑΤ, είτε αυτή είναι η πολιτική της γραμμή. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε πια πίσω από τα ΜΑΤ, για να κάνουμε τη δουλειά μας. Έχουμε πάει με τη μεριά των εργαζομένων και των διαδηλωτών".

Ο δημοσιογράφος Α. Χατζηστεφάνου αφού αναφέρθηκε στην περίπτωση της Βενεζουέλας και πως τα μίντια πολεμούσαν τον Τσάβες, κάνοντας λόγο για μια "εικονική πραγματικότητα" που βγαίνει από τη χώρα προς τα ξένα δίκτυα ενημέρωσης: "Οι φωτορεπόρτερ σπάνε αυτή την εικονική πραγματικότητα, για αυτό και γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων. Οι έλληνες φωτορεπόρτερ, στέκονται στη μέση της αντιπαράθεσης αστυνομίας- διαδηλωτών και αποτελούν ένα από τα τελευταία προπύργια δημοκρατίας στην Ελλάδα". 

Στο χαιρετισμό της η φωτορεπόρτερ Τ. Μπόλαρη, επίσης θύμα της αστυνομικής βαρβαρότητας, υπογράμμισε ότι στόχος των κρατούντων δεν είναι μόνο ο έλεγχος της είδησης, αλλά και να σπάσουν το ηθικό των φωτορεπόρτερ, μέσω του φόβου. "Κάθε φορά που κατεβαίνω να καλύψω μια διαδήλωση, η μητέρα μου ζητάει να της τηλεφωνώ, όταν τελειώσει. Ευτυχώς με το να στεκόμαστε όλοι μαζί και να βοηθάει ο ένας, τον άλλο, δεν τα έχουν καταφέρει να μας λυγίσουν". 

Τη στήριξή του στην προσπάθεια της ΕΦΕ, εξέφρασε για άλλη μια φορά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και οι βουλευτίνες, Β. Κατριβάνου και Μ. Μπόλαρη, που μαζί με άλλους 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Α. Τσίπρα, κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη βουλή:

http://www.syriza.gr/%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA-%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/




Ετικέτες