Ακόμα και η “ασπιρίνη” της επιλογής κατηγορίας που ψηφίστηκε τη βδομάδα πριν το δημοψήφισμα, που επέτρεψε σε χιλιάδες συναδέλφους να επιλέξουν χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία στο ΤΣΜΕΔΕ, καταργείται στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου.

Την ώρα που η πλειοψηφία των συναδέλφων που λαμβάνουν ειδοποιητήρια αδυνατούν να τα πληρώσουν, καταργείται η δυνατότητα έστω να πληρώνουμε μειωμένες εισφορές, την στιγμή που ζούμε την αδιανόητη κατάσταση, συνάδελφοι με μηδενικό εισόδημα να πρέπει να καταβάλουν, από 2000 ευρώ (στην καλύτερη περίπτωση της κατώτερης κατηγορίας κάτω 5ετίας) και άνω σε ασφαλιστικές εισφορές.

Η αλλαγή αυτή είναι πιθανό να περάσει με το πακέτο των 48 προαπαιτούμενων για τις δόσεις, ως 48ο προαπαιτούμενο για την “Επανεξέταση και κατάργηση των προβλέψεων για το συνταξιοδοτικό σύστημα που θεσπίστηκαν με τον νόμο 4325/2015 και 4331/2015 (άρθρα 21, 24, 28, 31, 37, 38, 39, 75, 76) σε συμφωνία με τους δανειστές.”

Υπενθυμίζουμε ότι η διάταξη για την υπαγωγή σε κατώτερη κατηγορία ήταν στο άρθρο 39 του ν.4331/2015, άρθρο που προβλέπεται να ανακληθεί από τα προαπαιτούμενα.

Οι μηχανικοί δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται, στο όνομα της συναίνεσης που υποτίθεται ότι προέκυψε από τις εκλογές. Ποτέ δεν ζητήθηκε η ψήφος του ελληνικού λαού σαφώς σε τέτοια κατεύθυνση, και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις της εξόντωσής μας.

katrougkalos

Παραθέτουμε το απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου που αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα του ΜΕΤΑ

“Ενδιάμεσα θα υπάρχει ένα νομοσχέδιο που θα έχει ρυθμίσεις κοινωνικοασφαλιστικές που δεν είναι αυτό που σας λέω. Αυτό αφορά προαπαιτούμενες δράσεις κυρίως για ανάκληση ρυθμίσεων θετικών του 4331/2015. Αυτό ήταν από τα προαπαιτούμενα που δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε και πρέπει να ενημερώσουμε και το σώμα και τον ελληνικό λαό ότι αυτή τη δυσμενή εξέλιξη της ανάκλησης θετικών ρυθμίσεων θα επιδιώξουμε να την εξουδετερώσουμε ακριβώς μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Ετικέτες