Η Ν.Ε. εκτίμησε ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όπου φαίνεται ότι εντείνονται οι πιέσεις των δανειστών, το μήνυμα των εκλογών της 25-01 είναι όσο ποτέ επίκαιρο. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά τελεσίγραφα εκ μέρους των δανειστών, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επιστροφή στην εποχή των μνημονίων.

Οι "κόκκινες γραμμές" όπως αυτές έχουν περιγραφεί τόσο στην ομόφωνη απόφαση της  νομαρχιακής συνδιάσκεψης, όσο και στις δύο ομόφωνες αποφάσεις της Π.Γ. και στην πρόσφατη  συνεδρίαση της ΚΕ παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρες και η υπεράσπιση τους μονόδρομος.  

Σε συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας η πληρωμή μισθών και συντάξεων είναι η απολύτη προτεραιότητα μας έναντι των δόσεων των δανείων ,καθώς οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από το χρέος.

Εκτιμούμε ότι με αυτό το σκεπτικό οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε  το πρόβλημα της καταβολής των δόσεων προς το Δ.Ν.Τ ,το αμέσως επόμενο διάστημα .

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο ρόλος του κόμματος και του λαϊκού παράγοντα παραμένει κομβικός. 

Με την ευκαιρία εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την οριστική επίλυση του θέματος που δημιουργήθηκε σχετικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ . 

Εκτίμηση μας είναι ότι επιλογές τύπου Παναρίτη ή Λ.Ταγματάρχη δεν εκπέμπουν το μήνυμα της ρήξης με το παλιό και απαξιωμένο από την κοινωνία πολιτικό προσωπικό και κατά συνέπεια δεν εξυπηρετούν το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη συνεδρίαση της ΝΕ έγινε η εκλογή ,συντονιστή, αναπληρώτριας συντονίστριας και συντονιστικού.

Συντονιστής εκλέχθηκε ο σ. Υδραίος Μιχάλης

(27 υπέρ , 1 άκυρο , 7 λευκά) .

Αναπληρώτρια συντονίστρια εκλέχθηκε η σ.  Νταλέ

Ζαχαρούλα ,η οποία έλαβε 27 ψήφους έναντι της σ. Λιάκου  Ελπίδας που έλαβε 7 ψήφους (υπήρξε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο).

Για το συντονιστικό εκλέχθησαν

Λίστα «Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση»

Καρέλας Δημήτρης

Κουγέα Λένα

Κούτσης Νίκος

Μπαρσέφσκι Μάνια

Λίστα « Αριστερή Πλατφόρμα»

Αντωνίου Βαγγέλης

Δεμέστιχας Γρηγόρης

Κατσάμπης Κώστας

Σεργίδου Κατερίνα

Λίστα “Ενωτική Κίνηση”

Καρανάσιος Κων/νος

Τσούπος Θωμάς

Λίστα «Πλατφόρμα 2010»

Σονιάδης Μπάμπης

Ετικέτες