Σε κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου προχωράνε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΨΝΑ-Δαφνί. Στόχος τους η εκδίωξη του μνημονιακού διοικητή του νοσοκομείου, Παύλου Θεοδωράκη.

Τα έργα και οι ημέρες του διορισμένου από Σαμαρά διοικητή έρχονται πια να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές τους, με αποκορύφωμα το περιστατικό που συνέβη στις 17 Μάη, όταν καθηλωμένος νοσηλευόμενος του νοσοκομείου σκότωσε άλλον καθηλωμένο νοσηλευόμενο.

Τον διόρισαν διοικητή στο ΨΝΑ-Δαφνί για να προχωρήσει στο κλείσιμο του νοσοκομείου εξυπηρετώντας το μνημονιακό σχέδιό τους για τη διάλυση της δημόσιας υγείας. Άλλωστε πριν από το Δαφνί ο Π. Θεοδωράκης είχε φέρει εις πέρας την αποστολή να κλείσει το ψυχιατρικό νοσοκομείο στα Χανιά.

 
Για το αν θα πρέπει να εκδιωχθεί άμεσα, αρκεί μόνο μια ματιά στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δαφνί: «Παρά τις επισημάνσεις του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής και τις γραπτές αναφορές στη Διοίκηση με κοινοποίηση και στην Εισαγγελία για μεταφορά σε ασφαλή χώρο του συγκεκριμένου ασθενή, η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έκανε καμία ενέργεια. Όπως έχουμε επισημάνει ήδη με ανακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου μας στις 17/11/2014- καθιστά υπεύθυνο τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας Παύλο Θεοδωράκη για τον κίνδυνο για τις ζωές ασθενών και εργαζομένων λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών».

Οι εργαζόμενοι ζητάνε συνάντηση με τον υπουργό υγείας για να του παραδώσουν τα κλειδιά των γραφείων του διοικητή, καλώντας το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του Π. Θεοδωράκη. Αν δεν το κάνει, θα το κάνουν οι ίδιοι με την κατάληψη που ξεκίνησαν έχοντας στο πλευρό τους κατοίκους από τις γύρω από το νοσοκομείο περιοχές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δυτική Αθήνα.

Ετικέτες