Προς τη Γενική Συνέλευση της 31.8.2015

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό συστρατευθήκαμε στο ΣΥΡΙΖΑ εμπνεόμενοι από το όραμα της αριστεράς για κοινωνική δικαιοσύνη.

Μέσα από  τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ αγωνιστήκαμε  ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές  που τα τελευταία χρόνια επέβαλαν στη χώρα μας το διεθνές και το  εγχώριο κεφάλαιο μέσω των μνημονίων που υπηρέτησαν πιστά οι κυβερνήσεις Βενιζέλου- Σαμαρά.

Μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τις πολιτικές του θέσεις αγωνιστήκαμε για  την ανατροπή των μνημονιακών αυτών  πολιτικών που οδήγησαν το λαό μας στη δυστυχία, έφεραν τη χώρα μας σε καθεστώς υποτέλειας,  συρρίκνωσαν τη δημοκρατία μας και περιέστειλαν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Σήμερα, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με την ταπεινωτική και άνευ όρων συνθηκολόγησή της  με τους δανειστές-εκβιαστές, δήθεν εταίρους  μας, βρίσκεται σε καταφανή αντίθεση  με τις αρχές και τις  θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που του έδωσαν την εκλογική νίκη τον Ιανουάριο, πάνω από όλα δε σε αντίθεση με τη θέληση του ελληνικού λαού για το τέλος των μνημονίων και της λιτότητας, όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα της  5ης Ιουλιου 2015

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει εγκαταλείψει τις θέσεις  και τις αρχές του (το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και οι κόκκινες γραμμές είναι μακρινό παρελθόν) αλλά έχει μεταλλαχθεί σε ακραιφνώς μνημονιακό κόμμα.

Σ/σες και σ/φοι, ας μην γελιόμαστε, τα μνημόνια έχουν ταξικό πρόσημο και το ξέρετε . Καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε συνθήκες δουλείας και διευκολύνουν τη συγκέντρωση κεφαλαίου στους πλούσιους.

Ακολουθώντας  επακριβώς τις πρακτικές των Βενιζέλου-Σαμαρά,  τις οποίες με έμφαση και σε όλους τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε όλα αυτά τα χρόνια, η σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος  τους "δικαιώνει " προπαγανδίζοντας, όπως και αυτοί, την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλος εναλλακτικός δρόμος πλην των μνημονίων. Προσπαθεί μάλιστα να πείσει ότι είναι εφικτή  μία "αριστερή" πολιτική στα πλαίσια αυτά. Η τελευταία αυτή διακήρυξη συνοδεύεται από μείωση των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (λ.χ. αεροδρόμια – νησιά - λιμάνια), καταστολή και καταστρατήγηση των συνταγματικών διατάξεων  και του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της  Βουλής.

Ένα κόμμα δεν αρκεί να έχει στον τίτλο του τη λέξη «αριστερά», σημασία έχουν οι πράξεις κι από αυτές κρίνεται.

Αυτή τη μετάλλαξη εμείς δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε.

Μάλιστα δε μετά την κατάλυση κάθε συλλογικής διαδικασίας εντός του κόμματος και την προκλητική παράκαμψη των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής.

Η περιφρόνηση της συλλογικότητας, της συντροφικότητας, της εσωκομματικής δημοκρατίας –από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – μας οδηγούν στο να μην αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας ως μέλη αυτού του κόμματος .

Οι πολιτικές μας αρχές και ο αυτοσεβασμός μας δεν μας το επιτρέπουν.

 Αντίθετα, αυτά είναι που μας υπαγορεύουν την αποχώρησή μας από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Σεβόμαστε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που παραμένουν στο κόμμα με βάση τις διαφορετικές προσωπικές τους εκτιμήσεις.

Τους περιμένουμε κάτω από τα αντιμνημονιακά πλακάτ όπου εμείς θα βρισκόμαστε αγωνιζόμενοι μαζί με το λαό για το ΟΧΙ μέχρι το τέλος.

Επιθυμιάδου Μάνια

Κατσούλη Μάρω

Κατσουλάκος Μιχάλης

Μέλλιος Χρήστος

Ξυραφάς Θόδωρος

Ξυραφά Τούλα

Οικονόμου Κατερίνα

Τσούτσουβας Δημήτρης

Ψιλοπούλου Άννα 

Ετικέτες