Σε δεκάδες εφορίες σε όλη την Αττική, συλλογικότητες και φορείς προχώρησαν σήμερα (24/9) σε παρεμβάσεις ενάντια στον ταξικά άδικο ΕΝΦΙΑ, απαιτώντας να πληρώσουν οι πλούσιοι.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-λτη...

Ο ΕΝΦΙΑ είναι  ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός, που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο  τον πλούτο.

Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται   στην φορολόγηση  της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λ.π.), υπολογίζεται  επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007), και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής.

Επιπλέον πρόκειται για την  φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι   όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη,  αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λ.π.

Σταματάμε τον ΕΝΦΙΑ-λτη:  Με πρωτοβουλία που  πήραν Δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά.  πραγματοποιήθηκε Παναττική σύσκεψη για την ενεργοποίηση των πολιτών σε ένα μεγάλο κίνημα που θα σαρώσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές.

Το αίτημα είναι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όλων αυτών που δεν πληρώνουν γιατί δεν μπορούν, αυτών που δεν πληρώνουν γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, με μαζική κατάθεση ατομικών ενδικοφανών προσφυγών,  ακόμη και αυτών που θα πληρώσουν (με το πιστόλι στον κρόταφο, γιατί έχουν άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας , γι' αυτούς υπάρχει η εξώδικη δήλωση επιφύλαξης) με μαζικές παρεμβάσεις στις Εφορίες και τις Τράπεζες, με πραγματοποίηση εκδηλώσεων για  ενημέρωση και  οργάνωση δράσεων.

Όλοι και όλες ΜΑΖΙ να δηλώσουμε την απαίτησή μας να καταργηθεί άμεσα αυτό το νομοθετικό ανοσιούργημα και μαζί με αυτό να τελειώνουμε με τους εμπνευστές του.

Πρόγραμμα ΑΜΕΣΩΝ παρεμβάσεων: 

 Α. Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων στις τράπεζες το διήμερο Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου. 

Β. Άμεση διοργάνωση εκδηλώσεων-συνελεύσεων στις γειτονιές της Αττικής για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

Γ. Ανάληψη πρωτοβουλίας από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ).

Δ. Συγκρότηση επιστημονικής ομάδας (από νομικούς, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους) που θα αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών (μέσα από συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά), για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΩΡΑ!

ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ!

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

(ΔΟΥ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ)

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

      Ιστολόγιο : http://epitropi3den.blogspot.gr,  

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !»

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΝΦΙΑ

Η κυβέρνηση ΝΔ.-ΠΑΣΟΚ απαιτεί μέχρι τις 30/9, δηλαδή μέσα σε 8 μέρες από τον οριστικό καταλογισμό του ποσού του ΕΝΦΙΑ, να πληρωθεί η πρώτη δόση. Αφού το μόνο που «διόρθωσαν» μετά το κύμα αγανάκτησης ήταν τα «λάθη» με τις εξωφρενικές τιμές στα εκτός αντικειμενικών αξιών ακίνητα και αφού έκαναν πιο αυστηρά τα κριτήρια για τις εκπτώσεις στους οικονομικά αδύνατους. Αδιαφορούν για την ανέχεια που μας έχουν οδηγήσει και έχει συντρίψει τις συνθήκες ζωής εκατομμυρίων ώστε αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στα στοιχειώδη έξοδα διαβίωσης. Θέλουν να αρπάξουν ακόμα και την τελευταία δεκάρα από τους πιο φτωχούς και ανήμπορους για να λογαριασμό των τοκογλύφων δανειστών και για τις ενισχύσεις των τραπεζών. Θέλουν να κάνουν αβάστακτη τη μικρή ιδιοκτησία για τους πολλούς, ώστε να συγκεντρωθεί στα χέρια των λίγων.

Δεν αποδεχόμαστε το μόνιμο χαράτσι που «τιμωρεί» όσους έχουμε ένα σπίτι ή ένα χωράφι με σταδιακή δήμευση της περιουσίας μας, που αμφισβητεί το δικαίωμα να ορίζουμε το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας.

Δεν θα υποκύψουμε. Μαζί όλοι όσοι δεν μπορούμε να πληρώσουμε και όσοι θέλουμε να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή φορομπηχτική πολιτική, που αφήνει στο απυρόβλητο τους οικονομικά ισχυρούς, στέλνουμε το μήνυμα.

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους. Δεν φοβόμαστε!

Η επιβάρυνση για τη μη καταβολή της πρώτης δόσης, τους δύο πρώτους μήνες καθυστέρησης, είναι μόνο 0,73% πάνω στη δόση, παρόλο που η κυβέρνηση απειλεί με τσουχτερά πρόστιμα στη συνέχεια.

Ας μετρήσουμε τώρα τις δυνάμεις, ας  αρνηθούμε όλοι μαζί  την πληρωμή τουλάχιστον της πρώτης δόσης. Μπορούμε να πανικοβάλλουμε την παραπαίουσα κυβέρνηση και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική της.

 Ξέρουμε ότι τα χρήματα που θέλουν να συγκεντρώσουν πάνε στους δανειστές και όχι για τις για τις λαϊκές ανάγκες. Δεν μας ξεγελούν με τα τερτίπια τους, τις δήθεν ελαφρύνσεις με τις δόσεις, τις διορθώσεις, τη μετάθεση των δόσεων κ.α.

Δεν θα υπομένουμε περιμένοντας. Αντιστεκόμαστε τώρα. Απαιτούμε το δίκιο μας. Η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζει. Κανένας  αγώνας δεν είναι μάταιος.

     Εμείς, Δεν χρωστάμε σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ. Δεν πουλάμε δημόσια περιουσία. Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια τα κοράκια. Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας. Την κρίση να πληρώσουν οι οικονομικά ισχυροί.

Καλούμε όλους όσους πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα να συμμετέχουν στη συμβολική και ουσιαστική πράξη αντίστασης, στην άρνηση πληρωμής της 1ης δόσης.

Ξεκινάμε και συνεχίζουμε τη μεγάλη καμπάνια με πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης και κινητοποιήσεις  ενάντια στην εξοντωτική φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων με στόχο την κλιμάκωση με ένα γενικευμένο κίνημα που θα νικήσει.

Είμαστε οι  πολλοί -  Έχουμε τη δύναμη.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΜΑΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ στα πλαίσια της Παναττικής ημέρας δράσης για την «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ» αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ – άλτη που η κυβέρνηση έχει φορτώσει στις πλάτες των πολιτών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι δημοτικές κινήσεις «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ» και άλλοι συμπολίτες μας. Μοιράσθηκαν στους προσερχόμενους στην εφορία ανακοινώσεις οι οποίες γρήγορα έγιναν ανάρπαστες.

Η κινηματική αυτή δράση εντάσσεται στα πλαίσια του συντονισμού Δημοτικών κινήσεων, εργατικών σωματείων, κινήσεων αλληλεγγύης, νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών και πολλών άλλων από όλη την Αττική αλλά και Πανελλαδικά που κινούνται για την ανάπτυξη κινήματος για την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Στο συντονισμό αυτό συμμετέχει ενεργά και η δημοτική μας κίνηση.

Διατρανώσαμε και ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος, αντισυνταγματικός και ταξικά μεροληπτικός φόρος και αποτελεί μέρος της γενικότερης επίθεσης ενάντια στο εισόδημα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων στρωμάτων, του πληθυσμού της υπαίθρου και των συμπολιτών μας που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με μια λαίλαπα φόρων που υπερβαίνουν τις δυνάμεις τους.

Οι αδικίες του ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνονται.

Ο ΕΝΦΙΑ-λτης πρέπει άμεσα να καταργηθεί!!!

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» καλεί τους πολίτες της Γλυφάδας να συσπειρωθούν γύρω από κίνημα αυτό για να σαρωθεί όχι μόνο ο συγκεκριμένος άδικος φόρος, αλλά συνολικά οι ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. 

 «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

Ετικέτες