Τη συνέχιση της απεργίας το Γενάρη αποφάσισε η ΓΣ του σωματείου της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ μπαίνοντας ουσιαστικά στον 7ο μήνα των κινητοποιήσεων.

Διεκδικούν την επαναπρόσληψη των 17 απολυμένων και την τήρηση της συμφωνίας που υπέγραψε η εταιρεία με την οποία διασφαλίζονταν τα κεκτημένα των εργαζομένων. Επτά μήνες κινητοποιήσεων με καθημερινή παρουσία στη πύλη, ξύλο και συλλήψεις από την αστυνομία, δικαστήρια, πορείες, παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα.

Η αμέριστη συμπαράσταση των σωματείων, της αριστεράς και αναρχίας είναι το κλειδί της συνέχισης της απεργίας αφού η εταιρεία προσπαθεί την εξάντληση της αντοχής των απεργών με δικαστήρια, παράνομες  προσλήψεις και ίδρυση εργοδοτικού σωματείου. Παρά το μπαράζ  διαφημίσεων για τα προϊόντα της, οι πολίτες της γύρισαν τη πλάτη με αποτέλεσμα η κατανάλωση να πέσει και η εταιρεία να είναι κλειστή  τη περίοδο των γιορτών.

Είχε προηγηθεί και η μεγάλη συναυλία  στις 10 Δεκέμβρη με την αφιλοκερδή συμμετοχή πολλών μουσικών στο Ιβανώφειο και την ευγενική παραχώρηση του χώρου  από την ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ. Κυρίως όμως με την επιμονή των ριζοσπαστών αλληλέγγυων να φτάσει παντού το μήνυμα των άδικων απολύσεων. Η πόλη της Θεσσαλονίκης πρασίνισε από τις αφίσες, πανό αναρτήθηκαν, κουπόνια οικονομικής στήριξης των απεργών διατέθηκαν σε χώρους δουλειάς και νεολαίας, κονκάρδες και διακοσμητικά φτιάχτηκαν για το μπαζάρ, βίγκαν κουζίνα και χιλιάδες σουβλάκια ετοιμάστηκαν αλλά και πολλές βάρδιες βγήκαν  για το στήσιμο της συναυλίας. Οι εργαζόμενοι του Μετρό που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, οι καταληψίες της Mundo Nuevo, η Ζωντανή Μαρτυρία, το infolibre, η Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη, το Κοινωνικό Ιατρείο, το room 39 #refugee& homeless support, οι  #dream walkers,  η Ταξική Πορεία, το ΝΑΡ, το Ξεκίνημα, το ΜέΡΑ25 κ.ά., οι διοργανώτριες συλλογικότητες  όπως η  πρωτοβουλία αλληλεγγύης στα Δυτικά, η επιτροπή αλληλεγγύης στα ανατολικά, η πρωτοβουλία ταξικής αλληλεγγύης και φυσικά το ίδιο το σωματείο ήταν εκεί, μια ψυχή-μια γροθιά με τους εκατοντάδες που στήριξαν με την παρουσία τους τον αγώνα αυτό. 

Για να ακολουθήσει η παρέμβαση  στη Βαλαωρίτου του πανελλαδικού-πανευρωπαϊκού μποϊκοτάζ της Red Bull που η διανομή της αποτελεί τη ναυαρχίδα του Ομίλου ΜΑΝΤΙΣ ΑΕ, νέου ιδιοκτήτη της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. 

Οι δικαστικοί αγώνες που συνεχίζονται μέσα στο Γενάρη με κύρια την αγωγή του Σωματείου ενάντια στις παράνομες προσλήψεις στις 16/1 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης θα είναι ένα μέρος των κινητοποιήσεων παράλληλα με αυτές που θα αποφασιστούν στη συνέλευση των αλληλέγγυων στις 12/1 Γκαρμπολά  12.

*Αναδημοσίευση από την Εργατική Αριστερά

Ετικέτες