Σε όλη την Ελλάδα, οι κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ και τις τοπικές ΕΡΑ έχουν πάρει συκλονιστικό χαρακτήρα και είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν. Το Rp προσπαθεί με ανταποκρίσεις και άρθρα από κατά τόπους δράσης να παρουσιάσει αυτήν την εικόνα. Εδώ παραθέτουμε ανταπόκριση από την Πάτρα.

Χιλιάδες νεολαίοι - νεολαίες, εργαζόμενοι - εργαζόμενες και άνεργοι - άνεργες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλ. Γεωργίου, όπου μετά από εκφώνηση χαιρετισμών και ψηφισμάτων αλληλεγγύης ξεκίνησε μία από τις μαζικότερες διαδηλώσεις που έχουν συμβεί στην Πάτρα μετά την μεταπολίτευση.

Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, δυνάμεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ένωσαν τις φωνές τους κάτω από ένα κοινό αίτημα: "να μην κλείσει ΕΡΤ - να φύγει η χουντική κυβέρνηση της λιτότητας και της τρομοκρατίας". Ο μαζικός χαρακτήρας της πορείας, ενισχυμένος με κλάδους όπως οι καθηγητές που βρίσκονται υπό καθεστώς επιστράτευσης, διέψευσε  όλα εκείνα τα παπαγαλάκια που μιλούν για "συντεχνίες" και "βολεμένους".Τα συνθήματα που ακούστηκαν έδειξαν ότι ο κόσμος δεν είναι μόνο ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, δεν είναι μόνο ενάντια στο να βρεθούν 2.700 άνθρωποι στο δρόμο, αλλά αντιτίθεται στη συνολική πολιτική της τρικομματικής, και απαιτεί να φύγει αυτή η κυβέρνηση τώρα.

Η συντριπιτική πλειοψηφία του συγκεντρωμένου κόσμου έδειξε έντονη διάθεση για συνέχεια του αγώνα μέχρι την ανατροπή ενώ παράλληλα έθετε το ερώτημα σχετικά με το πώς μπορεί να συμβεί αυτό. Κινήσεις όπως το αυθόρμητο μάζεμα των επιστρατευμένων εκπαιδευτικών που ακολούθησε μετά την πορεία, δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη για συντονισμό και οργάνωση των κινητοποιήσεων.

Οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της ΕΡΤ συνεχίστηκαν και  σήμερα το πρωί με απεργία και διαδήλωση, ενώ κτίριο παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή στα χέρια των εργαζομένων και αλληλέγγυων.

Το ζήτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει και να πρωτοστατήσει η αριστερά, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, τοπικά και πανελλαδικά, από εδώ και πέρα είναι η οργάνωση και η κλιμάκωση του αγώνα μέχρι μέχρι την ανατροπή της χουντικής κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Βίντεο από τη διαδήλωση στην Πάτρα

Πάτρα - Πορεία για ΕΡΑ 12/6/13


Φωτογραφίες