Η  παράταξή μας ιδρύθηκε χάρη στη συσπείρωση αγωνιστών και αγωνιστριών πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 για να φράξουμε το δρόμο στους ναζί της Χρυσής Αυγής που θέλανε να πατήσουν πόδι στην πόλη μας. Η δράση μας όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Συμπαρασταθήκαμε στους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, στους αγώνες των καθηγητών και των νηπιαγωγών προσπαθώντας να αναδείξουμε μια σειρά προβλημάτων που είχαν τα σχολεία της πόλης μας. Είχαμε μόνιμη παρέμβαση με συγκεκριμένες προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να κάνουμε στείρα και γενικόλογη αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή. Και οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαμε στο συμβούλιο με το σύστημα της εναλλαγής που έχουμε αποφασίσει εξαρχής ότι θα εφαρμόζει η παράταξη. Η αδυναμία μας ήταν η πλούσια παρέμβαση που είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο να βγει και έξω στην κοινωνία. Να το δει ο κόσμος στην πράξη.

Αυτό προσπαθούμε από τον περασμένο Μάη να αλλάξει. Ξεκινήσαμε τότε τις συνελεύσεις μας αλλά και τις συναντήσεις με πολύ κόσμο. Αυτή τη φορά αντιμετωπίζουμε με καλύτερο τρόπο και άλλη λογική τις δημοτικές εκλογές. Τα προβλήματα τα ξέραμε, τα μάθαμε καλύτερα όμως και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε φέρνοντας το λαϊκό κόσμο της πόλης στο προσκήνιο. Δεν είναι τυχαίο ότι και στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας συμμετέχουν φέτος αγωνιστές και αγωνίστριες από περισσότερους χώρους και συλλογικότητες από ότι το 2019 που μας εμπιστεύθηκαν και ήρθαν μαζί μας. Αυτό είναι παρακαταθήκη για το μετά. Για τους αγώνες, τις αντιστάσεις και τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε από την επόμενη μέρα των εκλογών.

Μπροστά μας έχουμε πολλά καυτά θέματα να αντιμετωπίσουμε. Την καθαριότητα, τους ελεύθερους χώρους, τα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την έλλειψη προσωπικού στο δήμο Καλλιθέας και την αστάθεια που προξενεί η λειτουργία με συμβασιούχους και όχι με μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα συμπολίτες μας να είναι μια μέρα στη δουλειά και δύο στην ανεργία αντί να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία. Τα μεγαθήρια που χτίζονται καθημερινά στην πόλη για να χρησιμοποιηθούν κυρίως ως πολυτελή ξενοδοχεία και Air-Bnb και τα οποία εκτοξεύουν τις τιμές των ενοικίων. Με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος, ένας μετανάστης, μια φοιτήτρια-ης να μην μπορούν πια να μείνουν στην πόλη.

Με τα ερείσματα που έχουμε πλέον αποκτήσει θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε μετά τις εκλογές να οργανώσουμε όντως τις αντιστάσεις στις γειτονιές σε συνδυασμό ελπίζουμε και με τις αντιστάσεις που θα αναπτυχθούν ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας.

*Επικεφαλής της παράταξης «Μια Πόλη στο Δρόμο» στην Καλλιθέα