Η αυθαιρεσία, η δουλικότητα και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων εκ μέρους της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Με συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις, προσπαθεί γαντζωμένη στην εξουσία να κλείσει «όλες τις εκκρεμότητες», χαρίζοντας τα πάντα στους τραπεζίτες φίλους της.

Με την προωθούμενη τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αλλάζει το σημερινό καθεστώς της κατάταξης των δανειστών σε περίπτωση πτώχευσης προς όφελος των τραπεχζών. Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι σήμερα οι απαιτήσεις των μισθωτών (οφειλές της επιχειρήσεις για μισθούς) προηγούνται οποιασδήποτε άλλης απαίτησης με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης θα προηγούνται οι απαιτήσεις των τραπεζών, οι οποίες θα ικανοποιούνται πλήρως και όλοι οι υπόλοιποι (Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενοι) σύμμετρα με ό,τι απομένει (αν απομένει κάτι)!!!

Με δεδομένο ότι μία επιχείρηση στη σημερινή οικονομική κατάσταση είναι απίθανο να μην έχει οφειλές στο ΙΚΑ ή στο Δημόσιο, αυτό σημαίνει ότι αποψιλώνεται κάθε προσδοκία των εργαζομένων για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους. Ο εργαζόμενος χάνει, λοιπόν, κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να διεκδικήσει το μισθό του και ουσιαστικά «πετάγεται» στην ανεργία, ενώ έχει ξεζουμιστεί από τον εργοδότη και οι αμοιβές του παραχωρούνται στις τράπεζες. Μεγάλοι χαμένοι επίσης με την προωθούμενη αλλαγή είναι τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και το Δημόσιο προς δόξα και όφελος των τραπεζιτών. Η αναλγησία της κυβέρνησης σ' όλο της το μεγαλείο!

Τα συνδικάτα πρέπει αυτή την ώρα να εντείνουν την πάλη για να μην περάσει ένα ακόμα μέτρο καταλήστευσης των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις  ενάντια στον προϋπολογισμό της φτωχιας και στα νέα αντεργατικά μέτρα την Κυριακή πρέπει να δώσουν ηχηρό μήνυμα. Σε κάθε περίπτωση  η ανατροπή αυτής της πολιτικής και της μνημονιακής  συγκυβέρνηση είναι μονόδρομος για να υπάρξει σεβασμός και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Όλοι στους δρόμους, όλοι στο Σύνταγμα, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μ.μ.

Δε θα σταματήσουν, εάν δεν τους σταματήσουμε

Ετικέτες