Για ακόμα μια μέρα στους δρόμους οι σχολικοί φύλακες, ενώθηκαν με τις απολυμένες καθαρίστριες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δοικ. Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν το πρωί (15/5) οι  σχολικοί φύλακες. Ο Μητσοτάκης αρνήθηκε φυσικά να συζητήσει με τα θύματα της πολιτικής του και έστειλε τα ΜΑΤ για να υπενθυμίσει ότι μοναδικό στήριγμα της συγκυβέρνησης είναι η καταστολή και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την καθιστική διαμαρτυρία των απολυμένων καθαριστριών, που για 9η ημέρα κατασκηνώνουν έξω από το ΥΠ.ΟΙΚ., ενώνοντας τις φωνές τους, σε μια συγκινητική στιγμή ταξικής αλληλεγγύης:

«Καθηγητές και φύλακες να μείνουν στα σχολεία, και οι καθαρίστριες πίσω στα υπουργεία», «όποιος ψηφίσει, Ελιά και Σαμαρά, από τη Δευτέρα, να ψάχνει για δουλειά», ακούστηκε πολλές φορές. Στο πλευρό τους, σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, βρισκόταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αυτό το μήνυμα αποφασιστικής και πολύμηνης αντίστασης του κόσμου της δουλειάς, είναι ανάγκη να εκφραστεί και στην τριπλή κάλπη του Μάη, στέλνοντας τον Σαμαρά, τον Μητσοτάκη και τους τροϊκανούς, σε μόνιμες διακοπές.