24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30π.μ. στον Άγιο Διονύσιο στο λιμάνι του Πειραιά.

Χωρίς να λύσει κανένα από τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες, η  αδιάλλακτη τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, θα υποχρεώσει τους απεργούς να επιστρέψουν στην εργασία του την Τετάρτη (6/2) στις 6 π.μ.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, κυβερνώντας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και "ντύνοντας στο χακί" τον ένα κλάδο εργαζομένων μετά τον άλλο, μετατρέπει την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε ιδιόμορφη χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. 

Οι απεργοί ναυτεργάτες καθώς επίσης και αλληλέγγυοι πραγματοποήσαν το βράδυ της Τρίτης μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άγιο Διονύσιο στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ναυτεργάτες, μετά από έκτακτη σύσκεψη, αποφάσισαννα αρνηθούν να παραλάβουν τα φύλλα πορείας και συνεχίζουν κανονικά την 48ωρη απεργία τους, η οποία λήγει την Παρασκευή (8/2) το πρωί.

24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (6/2) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργίαπροκηρύχθηκε για αύριο Τετάρτη (6/2) στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ως έκφραση έντονηςδιαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής και αντιδημοκρατικής απόφασης για την επιστράτευση των ναυτεργατών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά και θα ακολουθήσειπορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σημειώνεται ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα απεργήσουν εκτός από αυτά που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη επιστρατευθεί. Δηλαδή θα κινηθεί το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Την ίδια ώρα, και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκήρυξε, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς ναυτικούς, παμπειραϊκή 24ωρη απεργία για την Τετάρτη (6/2).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την διαρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Άγιο Διονύσιο στο λιμάνι του Πειραιά (5/2) δήλωσε τα εξής: "Η δημοκρατία με επιστρατευμένους εργαζόμενους είναι μια επιστρατευμένη δημοκρατία. Με εργαζόμενους στο χακί δεν υπάρχουν εργασιακές σχέσεις και δεν έχει μέλλον η οικονομία. Η κυβέρνηση μετατρέπει σταδιακάτην κοινοβουλευτική δημοκρατία σε μία ιδιόμορφη κοινοβουλευτική χούντα του κεφαλαίου σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Οι ναυτεργάτες έχουν 100% δίκιο και έχουν κοινό μέτωπο με τον αγροτικό κόσμο. Οι αγώνες δεν σταματάνε με επιστρατεύσεις."

Νωρίτερα σήμερα, από το περιστύλιο της Βουλής, ο κΠ. Λαφαζάνης δήλωσε τα εξής: "Οι ναυτεργάτες έχουνε 100% δίκιο και δίκαια αιτήματα. Ναυτεργάτες και αγρότες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αντιθέτως έχουν ένα κοινό και μεγάλο μέτωπο. Η κυβέρνηση να μη διανοηθεί να επιστρατεύσει και τους απεργούς ναυτεργάτες. Αντίθετα να επιλύσει τώρα τα προβλήματά τους. Η επιστρατευμένη δημοκρατία μόνο δημοκρατία δεν είναι."

ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!

Η βία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης συνοδεύονται απόχονδροειδή ψέματα, τα οποία δεν αντέχουν στην παραμικρή σύγκριση με την πραγματικότητα. Έτσι, προκειμένου να δικαιολογήσει το απαράδεκτο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών ναυτεργατών, η κυβέρνηση διαμηνύει συνεχώς και σε όλους τους τονους ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και, μάλιστα, κάτεθεσε "συνεκτική" δέσμη μέτρων, η οποία σαν προτεραιότητα έχει την εξόφληση των δεδουλευμένων των ναυτεργατών (ορισμένοι εκ των οποίων είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες).

Αυτή η χαρακτηριστική μυθολογία της κυβέρνησης, ωστόσο, καταρρίπτεται από τραπεζικούς κύκλους, οι οποίοι εκφράζουν την σθεναρή τους αντίσταση να δανειοδοτήσουν εκτάκτως και άνευ όρων ναυτιλιακές επιχειρήσεις, οι περισσότερες των οποίων είναι υπερχρεωμένες, προκειμένου ναεξοφληθούν οι αποδοχές των ναυτεργατών.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν αξιόπιστες πηγές, τραπεζικά στελέχη που είναι αρμόδια για χορηγήσεις αρνούνται να συμφωνήσουν στην έγκριση των δανείων, τα οποία μεθοδεύει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι κινδυνεύουν άμεσα να κατηγορηθούν με το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της τράπεζας, καθώς τα δάνεια αυτά δεν καλύπτονται από καμιά τραπεζική πρακτική.

ΑΝΤ. ΝΤΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ: «ΘΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ»

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογιώργου, στην απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επιστράτευση των ναυτεργατών.

«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης και θα το στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

Επίσης ο Α. Νταλακογιώργος χαρακτήρισε«μπαρούφες» και «κουβέντες για το καλάθι των αχρήστων» τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση βάζει σε μεγάλη περιπέτεια τη χώρα και το λαό με τον αυταρχισμό που επιδεικνύει».

«Θα περιφρουρήσουμε τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα των εργαζομένων. Η επιστράτευση συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη των πραγμάτων για τη χώρα και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Ετικέτες