Αυτό που διαδραματίστηκε στη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου, όλοι οι λαοί του κόσμοι το περιεγραψαν με μία λέξη: πραξικόπημα

Πραξικόπημα με στόχο την παραδειγματική ταπείνωση μιας κυβέρνησης κι ενός ολόκληρου λαού. Η γερμανική πολιτική ηγεσία της Ευρωζώνης, απειλώντας ευθέως με άτακτη χρεοκοπία ή σενάρια καθοδηγούμενης εξόδου απ” το ευρώ, εξασφάλισε μια συμφωνία-μνημόνιο, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη για την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Στην συμφωνία αυτή εμπεριέχονται υφεσιακά μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, που η εφαρμογή τους θα μας οδηγήσουν ξανά στην καταστροφή, μέτρα που δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της 5ετιας.

Η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη αντίθεση της στα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές.

Απέναντι όμως σ ένα τέτοιο πραξικόπημα σε βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να αποκρούσουν αυτές τις πιέσεις, , να αποτρέψουν σενάρια ανατροπής της εκλεγμένης κυβέρνησης και να επαναφέρουμε το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου στο προσκήνιο, ως το καθοριστικό στοιχείο της επόμενης μέρας.

Ταυτόχρονα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανατραπούν τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά κόμματος και κυβερνητικού προγράμματος πάνω στα οποία χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς με κοινωνικά , λαϊκά και ταξικά κινήματα που αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική επένδυση που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια και δε πρέπει να διαρραγεί.

Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε την κυβέρνηση να απορρίψει την πρόταση των δανειστών , η οποία μας μετατρέπει σε κόμμα που θα εφαρμόζει ως κυβέρνηση σκληρές μνημονιακές πολιτικές, αναιρεί τη μέχρι σήμερα συνομολογούμενη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απλώνει την απογοήτευση στο κίνημα και στην Αριστερά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, και, ακόμη χειρότερα, δε δίνει διέξοδο και προοπτική στα τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας.

Καμία εύκολη επιλογή δεν ανοίγεται μπροστά μας. Δεν μπορούμε, όμως, να πάμε πίσω από τις βαθιές ριζοσπαστικές τομές που έχουμε ανάγκη: τη ρήξη με τις πολιτικές της λιτότητας, την ανάκτηση της εργασίας, την παιδεία και την υγεία στα μέτρα των αναγκών μας, το ριζικό εκδημοκρατισμό του κράτους, την αναδιανομή πλούτου και ισχύος προς τα κάτω.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία ώρα, να δρομολογήσει εναλλακτικές πολιτικές αυτοδύναμης οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Καλούμε τον βουλευτή Ζακύνθου, με την στάση του στη Βουλή και πάντα με βάση την συνταγματική επιταγή της κατα συνείδησης ψήφου, να σεβαστεί τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος, τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης και το ΟΧΙ του 68% των συμπολιτών μας στο δημοψήφισμα και να ψηφίσει ανάλογα.

 

Ζάκυνθος 13/7/2015

 

Η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες