Όσοι περιμένουν από τον Πάνο Καμμένο να διερευνήσει με στοιχειώδη σοβαρότητα τις ευθύνες για τα συνθήματα των αντρών της ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού, που χρησιμοποίησαν το δημόσιο βήμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου για να μας κάνουν κοινωνούς των κατακτητικών τους ονειρώξεων, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Το 2011, στη δίκη των αντρών της ΟΥΚ του Λιμενικού στο Ναυτοδικείο Πειραιά για τα ακραία ρατσιστικά συνθήματα που είχαν φωνάξει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 (και τότε υπήρχε μια νέα κυβέρνηση που είχε φέρει στην επικαιρότητα το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών δεύτερης γενιάς με το γνωστό νόμο Ραγκούση), ο Πάνος Καμμένος, βουλευτής τότε της ΝΔ, είχε προσέλθει αυτοβούλως στο Ναυτοδικείο για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των ΟΥΚ. Το δικαστήριο δεν του το επέτρεψε.

Δεν ξαφνιάζει λοιπόν κανέναν που ο υπουργός δεν βρήκε λέξη για να καταδικάσει τα φετινά εθνικιστικά συνθήματα, τα οποία χαρακτήρισαν δημοκρατική εκτροπή και παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος, όπως επίσης το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Όλοι αυτοί ζητούν να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Με δεδομένη τη στάση του υπουργού στο Ναυτοδικείο το 2011, δεν θα έπρεπε να ξαφνιάσει κανέναν αν, αντιθέτως, ο υπουργός έδινε προαγωγή στους άντρες των ΟΥΚ.

Με την ίδια λογική που δεν πρέπει να ξαφνιάσουν κανέναν οι χτεσινές δηλώσεις του από την Αμερική, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, πως τα εθνικιστικά συνθήματα της φετινής παρέλασης ήταν... περσινά (τον διαψεύδουν κατηγορηματικά οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες και το πρακτορείο Eurokinissi) και πως φέτος οι άντρες της ΟΥΚ τραγουδούσαν το “Μακεδονία Ξακουστή”, που όμως στο βίντεο φαίνεται πως το τραγουδούν Ευέλπιδες.

Για την ιστορία, εκτός από τον Πάνο Καμμένο, στο πλευρό των ΟΥΚ στη δίκη του 2011 είχαν εμφανιστεί δεκάδες χρυσαυγίτες, που μετέτρεψαν το Ναυτοδικείο σε χώρο φασιστικής εκδήλωσης, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα και προπηλακίζοντας πολίτες, τόσο έξω από το δικαστήριο όσο και μέσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη μέρα της δίκης διακόπηκε όταν χρυσαυγίτης σηκώθηκε από το ακροατήριο και έτρεξε προς την έδρα επιχειρώντας να χτυπήσει το δικηγόρο της πολιτικής αγωγής Θ. Τάρτη και τον εκπρόσωπο της πολιτικής αγωγής, Π. Δημητρά. Στο πλευρό των αντρών των ΟΥΚ είχε σταθεί επίσης ο Θάνος Πλεύρης, τότε του ΛΑΟΣ, και είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης ο γνωστός στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος, παρόλο που ήταν αρχηγός ΓΕΣ την περίοδο της παρέλασης, δεν είχε αντιληφθεί τίποτα από τα αποκρουστικά συνθήματα που φώναζε η μονάδα των ΟΥΚ. 

Ετικέτες