Την παραίτηση τους από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης υπέβαλαν την Πέμπτη συνολικά 24 στελέχη του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, από τα 45 συνολικά μέλη του οργάνου.

Το πρωί της Πέμπτης τα 15 μέλη της Νομαρχιακής που προέρχονται από την Αριστερή Πλατφόρμα δημοσίευσαν την παραίτηση τους (δείτε εδώ).

Την παραίτηση τους ανακοίνωσαν κατά την συνεδρίαση της Ν.Ε το βράδυ της Πέμπτης άλλα 9 μέλη του οργάνου.

Οι 7 εξ αυτών, προερχόμενοι από την κίνηση των 53, με κείμενο τους δηλώνουν ότι «Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δώσαμε μαζί εδώ και χρόνια πολλές μάχες μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ψήφιση όμως του Τρίτου Μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αντικειμενικά στον αντίποδα των προεκλογικών του δεσμεύσεων».

«Πιστεύαμε πως μια συλλογική δημοκρατική διαδικασία που θα έβαζε σε προτεραιότητα ένα ριζοσπαστικό σχέδιο απεγκλωβισμού θα κρατούσε ενωμένο στην μεγάλη πλειοψηφία του το κόμμα» τονίζουν στο κείμενο παραίτησης τους τα 7 στελέχη.

«Η απόφαση για εκλογές χωρίς καμία ουσιαστική εσωκομματική διαδικασία αγνόησε την τελευταία απόφαση της κεντρικής επιτροπής για έκτακτο συνέδριο, συνεχίζοντας την υποτίμηση του κόμματος και στερώντας τη δυνατότητα για στοιχειώδη συζήτηση στα όργανα και τις οργανώσεις. Υπό τις συνθήκες αυτές παραιτούμαστε από την νομαρχιακή  επιτροπή» καταλήγουν.

Το παραπάνω κείμενο παραίτησης υπογράφουν ο πρώην Συντονιστής της Ν.Ε Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης, τα πρώην μέλη της γραμματείας της Νομαρχιακής, Αλέκα Κρασοπούλου και Βασίλης Στόλης καθώς και τα πρώην μέλη της Νομαρχιακής, Σοφία Θεοδουλίδου, Διονύσης Φτεργιώτης, Γιάννης Γρηγοριάδης και Δημήτρης Τσιγγάνης.

Την παραίτηση τους από μέλη της Νομαρχιακής υπέβαλαν επίσης η Ταρσίτσα Καλλιμπάκα και ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από το όργανο έχουν παραιτηθεί από τις αρχές του καλοκαιριού 4 μέλη, προερχόμενα από την ΚΟΕ.

Ετικέτες