Σήμερα 11 Σεπτέμβρη 2015, βρεθήκαμε σε απαρτία 13 μέλη από τα 18 της ΟΜ. 6 μέλη δήλωσαν ότι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, 2 μέλη δεν έχουν αποφασίσει και δεν πήραν θέση και 5 μέλη δήλωσαν ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρούν στην Λαϊκή Ενότητα, συνυπογράφοντας το παρακάτω κείμενο.

Συντρόφισσες/φοι,

Από την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ενταχθήκαμε σε ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα και όχι σε ένα νεοφιλελεύθερο σοσιαλδημοκρατικό. Υπερασπιστήκαμε δημόσια ακόμα και αν η άποψή μας ήταν μειοψηφική, τις αποφάσεις του ιδρυτικού μας συνεδρίου, της Κ.Ε, τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, αντί να επικαλούμαστε αποσπασματικά και κατά το δοκούν επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσουμε την μετατροπή της κυβέρνησης και του κόμματος, που μέχρι σήμερα στηρίζαμε, σε υπηρέτη της μνημονιακής πολιτικής και μιας θατσερικού τύπου υπερλιτότητας.

Στο όνομα της πρώτης φοράς αριστεράς στηρίξαμε την κυβέρνηση, προσπαθώντας να παραβλέψουμε τα πρώτα δείγματα της μεταστροφής της. Η οργάνωσή μας ένα μήνα από τις εκλογές του Γενάρη, ομόφωνα είχε καταγγείλει μια σειρά παραβιάσεων των συλλογικών αποφάσεων από την ηγετική ομάδα του Τσίπρα, όπως την συγκρότηση των ψηφοδελτίων στις βουλευτικές εκλογές, τη σύνθεση της κυβέρνησης, (πόσες ανακοινώσεις δεν είχαμε βγάλει για τον Κουρουμπλή), την εκλογή προέδρου δημοκρατίας, τη συμφωνία 20 Φλεβάρη, την αθέτηση του προγράμματος Θες/νίκης και των κόκκινων γραμμών.

Δυστυχώς από την αρχή ήταν φανερή η απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της βάσης, με αποκορύφωμα την παραβίαση της απόφασης της Κ.Ε για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου το Σεπτέμβρη και προκήρυξη εσπευσμένα πρόωρων εκλογών. Το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, το μετέτρεψε σε ένα νέο σκληρότερο 3ο μνημόνιο και με την προσχώρηση στο Θατσερικό επιχείρημα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ σε νεοφιλελεύθερο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Όλους αυτούς τους 7 μήνες προσωπικά έχουμε πεισθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων χωρίς αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και ρήξη με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ. Ο λαός μας σε βάθος δεκαετιών θα υποφέρει ακόμα περισσότερο. Δεν μπορεί να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός ούτε φιλολαϊκή διαχείριση των μνημονίων. Η μέχρι τώρα πρακτική του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκφράζει πλέον. Το κόμμα που πιστέψαμε δεν υπάρχει πια, έχει αντικατασταθεί από την ηγετική ομάδα του Τσίπρα. Αδυνατούμε να στηρίζουμε ένα κόμμα που θα συνεχίζει τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, θα καταστρέφει τους μικροεπαγγελματίες, θα ξεκληρίζει τους αγρότες, δεν θα ακουμπά το κεφάλαιο, θα ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, θα εξακολουθεί τη φορομπηχτική πολιτική μισθωτών και συνταξιούχων, θα θεωρεί πρώτη του επιλογή την εξυπηρέτηση του χρέους και των τραπεζών και δεν θα θεωρεί αδιαπραγμάτευτα αγαθά την αποκλειστική δημόσια υγεία και παιδεία. Αδυνατούμε να στηρίζουμε ένα κόμμα που πάει να μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία χρέους, με δίχως μέλλον για τους νέους ανθρώπους.

Προσχωρούμε στη Λαϊκή Ενότητα γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα συνεχιστούν οι αγώνες για την ανατροπή των μνημονίων, προκειμένου να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί και προκειμένου «η μνημονιακή μετάλλαξη της κυβερνητικής αριστεράς» να αποτελέσει παρένθεση. Για τη συνέχιση της μάχης για την αποδέσμευση και ρήξη της χώρας μας από τους εταίρους δανειστές και την Λαϊκή κυριαρχία. Όσα λέγαμε παλιά εξακολουθούν να ισχύουν. Καλή αντάμωση στους αγώνες που θα έρθουν στο προσκήνιο.

Πατερογιάννη Σταυρούλα Συντονήστρια

Κάκαρης Σταμάτης Αν.συντονιστής και

Αντιπρόεδρος ΔΣ εργαζομένων

Μανταίου Μερόπη Μέλος συντονιστικού

Τάμπα Ευφροσύνη Μέλος συντονιστικού

Μαυρομμάτη Άννα Μέλος ΟΜ και

Μέλος Επιστ.Συμβουλίου

Ετικέτες