Την ώρα που στη βουλή συνεχιζόταν η συζήτηση (και αναμενόταν να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα) το τμήμα των περίφημων «προαπαιτούμενων» για την υποδόση των 2 δισ. ευρώ, η πρώτη μαζική συγκέντρωση-στην έναρξη της νέας θητείας της κυβέρνησης Τσίπρα-έδωσε τον τόνο της εργατικής-λαϊκής διαμαρτυρίας απέναντι σε ακόμα ένα προκλητικό νομοθέτημα.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, αρκετός κόσμος βρέθηκε απόψε (16/10) στο Σύνταγμα, καταγγέλλοντας τα νέα μέτρα κυβέρνησης-δανειστών που οδηγούν σε ανατροπές στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, στη διατήρηση και επέκταση του ΕΝΦΙΑ ακόμα και για όσους δεν πλήρωναν μέχρι σήμερα, στην επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.α.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι δυνάμεις της Λαϊκής Ενότητας, του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των ΜΛ και της ΟΚΔΕ, δείχνοντας ότι η επιχείρηση «μνημονιακή συναίνεση», δεν θα προχωρήσει χωρίς κοινωνικές αντιστάσεις. Το πρώτο μικρό βήμα στην πάλη κατά των συνεχόμενων αντεργατικών επιθέσεων-με κορυφαία την επιχείρηση κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης-έγινε και χρειάζεται να έχει ακόμα πιο δυναμική συνέχεια.

Απέναντι στο κλίμα της απογοήτευσης, η παράλυση δεν είναι λύση. Επείγει η επίμονη οργάνωση της κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα, με ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες «από τα κάτω». Με αυτό το άμεσο καθήκον έχει να αναμετρηθεί, πρώτα και κύρια, η ριζοσπαστική αριστερά. 

Ετικέτες