Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε, διεκδικούμε, ξεσηκωνόμαστε!

Ακόμα μια «αντιστασιακή» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα κατέληξε στην υιοθέτηση όλων των απαιτήσεων των δανειστών. Μισθοί, συντάξεις, εργατικά δικαιώματα και η δημόσια περιουσία, οδηγούνται και πάλι στο σφαγείο της υλοποίησης των μνημονίων και των καταναγκασμών του χρέους και της ευρωλιτότητας.

Το «δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» μεταμορφώνεται σε ακόμα ένα πακέτο σκληρών αντεργατικών παρεμβάσεων, που φαίνεται ότι θα ψηφιστούν μετά το Πάσχα, σαν πρόλογος του τέταρτου μνημονίου.

Οι κυνικοί κυβερνώντες, παρά τον κίνδυνο «ρευστοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, μειώνουν το αφορολόγητο κάτω από 6.000 ευρώ, περικόπτουν ως και δυο μηνιάτικα από τους συνταξιούχους, ξεπουλούν δημόσια αγαθά όπως η ηλεκτρική ενέργεια και το νερό και δίνουν τα πάντα στο κεφάλαιο.

Στο όνομα της «ανάπτυξης», θυσιάζουν τις θέσεις εργασίας και τα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Συγχρόνως, χαρίζουν τα χρέη στους Μαρινόπουλους και τους λοιπούς «ατυχήσαντες» καπιταλιστές, ενώ την ίδια ώρα θεσμοθετούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να αρπάξουν τις λαϊκές κατοικίες τα «κοράκια» των τραπεζών.

Παρ’ όλο που στα λόγια «πολεμούν τη διαπλοκή», χτίζουν γέφυρες με επιχειρηματικά κέντρα και παραχωρούν τους ελεύθερους χώρους των πόλεων στις μαφίες των ΠΑΕ και στους μεγαλοεργολάβους των φαραωνικών εμπορικών κέντρων.

Επίσης, ετοιμάζονται να ξοδέψουν άλλα 4 δισ. ευρώ για νέες αγορές όπλων από τους εμπόρους του πολέμου, συνδράμοντας τις φονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη ΝΑ Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, συμμετέχοντας σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο.

«Ρεαλιστές» σαν τον Μουζάλα, σε συνεργασία με την ΕΕ, συνεχίζουν τη ρατσιστική πολιτική απομόνωσης και αποτροπής των προσφυγικών πληθυσμών. Σπαταλούν δεκάδες εκατομμύρια, όχι σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας για όσους έχουν ανάγκη, αλλά σε ΜΚΟ που κερδοσκοπούν πάνω στον πόνο των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου και παράλληλα προαναγγέλλουν νέα κολαστήρια-κέντρα κράτησης στα νησιά.

Το μείγμα κυβερνητικής κοροϊδίας και ταξικής αδικίας γίνεται εκρηκτικό όταν συνδυαστεί με το ένα εκατομμύριο των ανέργων, την εντεινόμενη φτώχεια, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προλαβαίνει να υπογράφει μνημόνια λεηλασίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με το κουαρτέτο. Συναγωνίζεται πλέον ανοιχτά σε αντικοινωνικό μένος και αυταρχισμό, τον Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα κόμματα του μνημονιακού τόξου. Το μόνο που πετυχαίνει βέβαια η παρέα του Μαξίμου είναι να στρώνει το δρόμο στη Δεξιά και την ακροδεξιά.

Μπροστά στην προκλητική επιθετικότητά τους, οι εργατικές-λαϊκές δυνάμεις και η Αριστερά, χρειάζεται απαντήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση: Ως εδώ!

Παίρνοντας παράδειγμα και αντλώντας αισιοδοξία από τις μικρές κινητοποιήσεις και εργατικές αντιστάσεις που αρχίζουν να εκδηλώνονται καθημερινά. Από την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ στην «αξιολόγηση» των απολύσεων. Από τις καταλήψεις των ασφαλιστικών Ταμείων, μέχρι τις απεργίες του Μετρό και την πρώτη νίκη των νοσοκομειακών εργολαβικών.

Στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τα βήματα διαλόγου και ενωτικών πρωτοβουλιών μεταξύ των οργανωμένων δυνάμεων της Αριστεράς και τη συνεργασία των αριστερών παρατάξεων σε εργασιακούς και φοιτητικούς χώρους.

Κλιμακώνοντας την ενωτική δράση του αντιρατσιστικού κινήματος και της Αριστεράς, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και προσφύγων, έχοντας ως «οδηγό» τις ιδιαίτερα πετυχημένες κινητοποιήσεις της 18ης Μάρτη, ενάντια στο ρατσισμό και τον πόλεμο.

Με τους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας είναι καιρός να αντεπιτεθούμε. Με τη μέγιστη ενότητα του κόσμου των αντιστάσεων και της αλληλεγγύης. Με τη συντονισμένη και πολύμορφη δράση του κινήματος και της Αριστεράς στο δρόμο, στη δουλειά, στη γειτονιά, στη σχολή, μπορούμε να ακυρώσουμε το «μονόδρομο» της φτώχειας και της υποταγής.

Με όπλα τις μαζικές δράσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες για όλο το φάσμα των επιθέσεων της κυρίαρχης τάξης και του πολιτικού της προσωπικού: από τα λαϊκά εισοδήματα και τα δημόσια αγαθά, μέχρι τους ελεύθερους χώρους, το ρατσισμό, τον πόλεμο και τη φασιστική απειλή.

Με ορίζοντα και εφικτό στόχο μια ογκώδη διαδήλωση την Εργατική Πρωτομαγιά -εν μέσω ολοκλήρωσης ακόμα μια καταστροφικής «αξιολόγησης»- όπου θα συναντηθούν όλα τα ρυάκια της αντίστασης, σε ένα μεγάλο ποτάμι εργατικής-λαϊκής οργής. Μεταφέροντας το μήνυμα της αναγκαίας κινητοποίησης παντού. Για να εμποδίσουμε την εφαρμογή ενός ακόμη γύρου υπερλιτότητας και ρατσισμού. Για να γίνει η 1η Μάη αφετηρία ανασύνταξης και αντεπίθεσης του κινήματος και της πραγματικής Αριστεράς.

Απέναντι στους εκβιασμούς και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που φέρνουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, να αντιτάξουμε την απαίτηση για μνημόνιο σε βάρος του κεφαλαίου και τη σύγκρουση με το εγχώριο και διεθνές σύστημα. Απέναντι στο κλίμα απογοήτευσης και παραίτησης, να ενισχύσουμε την αγωνιστική ενότητα και την αλληλεγγύη των «από κάτω». Απέναντι στο καταθλιπτικό πολιτικό σκηνικό να προτάξουμε το μέτωπο της αντιμνημονιακής-ριζοσπαστικής Αριστεράς, τη δική μας εναλλακτική απάντηση στη μνημονιακή παρακμή.

Ετικέτες