Καλούμε τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσουν και να μην εφαρμόσουν το νέο μνημόνιο που τους επιβλήθηκε. Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία τέτοια εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό Λαό, ούτε από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και τις συνεδριακές του αποφάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάσει του Καταστατικού του είναι ένα αριστερό ριζοσπαστικό αντμνημονιακό κόμμα. Για την υπεράσπιση της πολιτικής αυτής υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε πέντε χρόνια στο δρόμο ενάντια στη σκληρή καταστολή.

Στις 25 Γενάρη ο Ελληνικός Λαός του έδωσε απλόχερα την ψήφο του για να καταργήσει τα μνημόνια. Στις 5 Ιουλίου ξεπερνώντας το φόβο και την τρομοκρατία ο Λαός απάντησε με ένα συντριπτικό – ταξικό ΟΧΙ ενάντια στη λιτότητα, τους εκβιαστές και την καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Αυτό το καθαρό ταξικό ΟΧΙ του Λαού η ηγετική ομάδα και ο Πρωθυπουργός αυθαίρετα και ακατανόητα το μετέτρεψε σε ΝΑΙ!  από την πρώτη στιγμή καλώντας σε σύσκεψη «εθνικής ενότητας» με τα πολιτικά πτώματα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ χαράσσοντας κοινή στρατηγική, νεκρανασταίνοντας αυτούς που ο Ελληνικός Λαός είχε στείλει στις 5 Ιούλη στα σκουπίδια της Ιστορίας… 

Σύντροφε Πρωθυπουργέ, σύντροφοι Βουλευτές σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβετε τις πρωτοβουλίες που καθορίζουν οι καταστατικές διαδικασίες, ώστε να απεγκλωβιστεί ο Ελληνικός Λαός, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα από το πολιτικό αδιέξοδο. Η Κυβέρνηση για την αριστερά δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του 90% της κοινωνίας, δηλαδή των εργατών, μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, μικρομεσαίων. Εάν αυτά δεν εξυπηρετούνται, δεν υπάρχει κανένας λόγος για παραμονή της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία….

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ηγεμονική δύναμη της Αριστεράς έχει τεράστια ευθύνη για το μέλλον των αριστερών ιδεών στην Ελλάδα και την ανακοπή της επιρροής των φασιστικών ιδεών της Χρυσής Αυγής που δυστυχώς η σημερινή πολιτική κατάσταση τους ευνοεί.  

Οι ρεφορμιστικές αυταπάτες ότι δήθεν μπορούμε με διάλογο και επιχειρήματα να αλλάξουμε την Ε.Ε. και να την κάνουμε λίκνο της Δημοκρατίας (κάτι που ποτέ δεν υπήρξε) γκρεμίστηκαν με πάταγο.

Ήρθε η ώρα να ανοίξει επιτέλους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία η συζήτηση για έναν άλλο δρόμο, που δε θα αποκλείει τη ρήξη με το ευρώ και την Ε.Ε.

Ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο ώστε να χαραχθεί μία πορεία εξόδου από το πολιτικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει σήμερα το Κόμμα και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους Βουλευτές μας να περιφρουρήσουν την ενότητα στη βάσει των συνεδριακών αποφάσεων και των προγραμματικών μας  δεσμεύσεων.

Αθήνα 20 Ιούλη 2015

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ετικέτες