Ομόφωνη απόφαση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ 3ου διαμερίσματος Περιστερίου.

Ψήφισμα για τις συμμαχίες και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας

Για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ <<ΣΥΡΙΖΑ των μελών του >> και με δεδομένο πως υπάρχει η περίπτωση επίσπευσης των εκλογών, οι όποιες υποψηφιότητες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων να μπουν σε διαβούλευση στις Ο.Μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητο να αναζητά την προοπτική της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κυρίως στο κοινωνικό πεδίο, στους μικρούς και μεγάλους λαϊκούς αγώνες, ακολουθώντας μια σταθερή και συνεπή αριστερή ριζοσπαστική πολιτική. Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, χρειάζεται να είναι «αντίστοιχη» με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, ώστε να μην διαψευστούν τα μέλη και οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραβιάσουμε το καταστατικό και τις αποφάσεις του συνεδρίου και να αποδεχτούμε αστραπιαίες μεταμορφώσεις και εγγραφές μελών στο ΣΥΡΙΖΑ, κανενός πολιτικού παράγοντα, που κυβέρνησε και διοίκησε, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκώντας όλες τις αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές που του επέβαλε το σύστημα και το μνημόνιο και ξαφνικά θυμήθηκε το πόσο ριζοσπάστης, ανατρεπτικός και αριστερός είναι. Δεν μπαίνουμε εγγυητές για να συνεχίσει ο καθένας τη λαμπρή του πολιτική καριέρα, όπως έμαθε τόσα χρόνια και για να ικανοποιήσει ο οποιοσδήποτε τις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες.   

Η συνεργασία για την συγκρότηση ψηφοδελτίων  με πολιτικές δυνάμεις η πρόσωπα που ναι μεν αποχωρίζονται σήμερα από το μπλοκ των μνημονίων, αλλά ταυτόχρονα δεν ασκούν ούτε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την συμβολή τους στην καταστροφική πορεία της χώρας, πλήττουν την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πρόσφατο συνέδριο του Κόμματος αναφέρεται....

"Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση, θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς."

 

15/12/2014                                          Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. τρίτου διαμερίσματος Περιστερίου

Ετικέτες