ΓΙΑ ΣΥΜMΑΧΙΕΣ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ –ΟΙ

Για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ <<ΣΥΡΙΖΑ των μελών του >>  με τα τελευταία  δεδομένα  επίσπευσης των εκλογών λόγο αδυναμίας ψήφισης πρόεδρου δημοκρατίας , οι όποιες υποψηφιότητες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων να μπουν σε διαβούλευση στις Ο.Μ και τα Νομαρχιακά Όργανα .

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητο να αναζητά την προοπτική της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κυρίως στο κοινωνικό πεδίο, στους μικρούς και μεγάλους λαϊκούς αγώνες, ακολουθώντας μια σταθερή και συνεπή αριστερή ριζοσπαστική πολιτική.

Oι τελευταίες αμφιλεγόμενες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών πχ << όχι κούρεμα  του χρέους αλλά απόσυρση>> ,<< αν ο Σύριζα  δεν καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία  θα συνεχίσει το μνημόνιο …>>,  << συνάντηση συνεννόησης Τσίπρα – Σαμαρά, με στόχο την συμφωνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατία και την βιωσιμότητα του χρέους>>, καθώς και δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο ΜΗ Αυτοδυναμίας, αντίκεινται στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και έχουν γίνει διορθώσεις σε σχέση με το παρελθόν οσο αναφορά την ενιαία δημόσια παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ότι οι παραπάνω δηλώσεις πλήττουν το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα παρά ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγεί δυναμικά και να θέτει ως στόχο την αυτοδυναμία. Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, χρειάζεται να είναι «αντίστοιχη» με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, ώστε να μην διαψευστούν τα μέλη και οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ωφελούν, αντιθέτως ζημιώνουν, δηλώσεις και εκφωνήσεις οι οποίες θολώνουν το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, τον τοποθετούν στο ίδιο κάδρο με τις συστημικές δυνάμεις και φέρνουν σε συνεχή απολογητική θέση τα μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε τις αστραπιαίες μεταμορφώσεις κανενός πολιτικού παράγοντα της περιοχής, που κυβέρνησε και διοίκησε, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο όλα τα προηγούμενα χρόνια ασκώντας όλες τις αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές που του επέβαλε το σύστημα και ξαφνικά ένα βράδυ είδε στον ύπνο του όραμα για το πόσο ριζοσπάστης, ανατρεπτικός και αριστερός είναι.

Δεν μπαίνουμε εγγυητές για να συνεχίσει ο καθένας τη λαμπρή του πολιτική καριέρα, όπως έμαθε τόσα χρόνια και για να ικανοποιήσει ο οποιοσδήποτε τις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες.   

(Η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ σημειώνει:)

Η συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις για την συγκρότηση ψηφοδελτίων  (ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ΠΟΤΑΜΙ κ.τ.λ.) η πρόσωπα που ναι μεν αποχωρίζονται σήμερα από το μπλοκ των μνημονίων, αλλά ταυτόχρονα δεν ασκούν ούτε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την συμβολή τους στην καταστροφική πορεία της χώρας, πλήττουν την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Ζημιώνουν την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Στο πρόσφατο συνέδριο του Κόμματος αναφέρεται....

"Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση, θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς." 

Η μόνη συμμαχία που πρέπει να προκρίνουμε είναι εκείνη με την κοινωνία η οποία είναι απαραίτητη για τις δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας. Κλειδί για την δημοκρατία, την ανεξαρτησία και να σταθεί η χώρα μας στα πόδια της είναι η συμμαχία με το λαό αυτής της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παλέψει στην κατεύθυνση να τον φέρει στο προσκήνιο αυτόν πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι απλό παρακολουθητή.

15/12/2014                             Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ 

Ετικέτες