29 Δεκέμβρη 2014

- Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΓΝΝΘΑ «ΣΩΤΗΡΙΑ» εν όψει των βουλευτικών εκλογών και ανταπο-κρινόμενοι στις καταστατικές διαδικασίες, μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών της, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

-Για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ «ΣΥΡΙΖΑ των μελών του» οι όποιες υποψηφιότητες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, θα πρέπει να μπουν σε διαβούλευση στις Ο.Μ.

- Η απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις συμμαχίες είναι ξεκάθαρη:  "Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυ-βέρνηση, θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς."

- Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, χρειάζεται να είναι «αντίστοιχη» με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, και να ακολουθήσει μια σταθερή και συνεπή αριστερή ριζοσπαστική πολιτική, ώστε να μην διαψευστούν τα μέλη και οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

- Δεν μπαίνουμε εγγυητές για να συνεχίσει ο καθένας τη πολιτική ή συνδικαλιστική του   καριέρα, όπως έμαθε τόσα χρόνια, ούτε να δεχτούμε πρόσωπα που υπηρέτησαν από διάφορες θέσεις το πολιτικό κατεστημένο και που οδήγησαν την κοινωνία μας στη σημερι-νή κατάντια, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε πολιτική ή συνδικαλιστική στέγη σε αντίστοιχα «ορφανά», ούτε να δεχτούμε το ενδεχόμενο η... μισή ευρωομάδα να θέλει να μετακομίσει αύριο προς τα ψηφοδέλτια, προσβλέποντας μεθαύριο σε υπουργικές θέσεις.

- Δεν ξεχνάμε την τρικομματική κυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ, και την πρόσφατη δήλωση του Φ.Κουβέλη «δεν θα θεωρήσω αργυρώνητους όσους ψηφίσουν Δήμα» και από την άλλη να δηλώνει στον «Βήμα FM» ότι θεωρεί «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να κατέβει το κόμμα του, συνολικά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, ποιος τους το πρότεινε; Ακόμα δεν ξεχνάμε την κ.Τζάκρη που πρόσφατα δήλωσε ότι δεν μετανιώνει που ψήφισε το μνημόνιο, γιατί έτσι έσωσε τον τόπο. Και τώρα διαπραγματεύεται για μια νέα σωτηρία του τόπου.

- Εμείς στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» είμαστε από τους πρώτους που καταγγείλαμε την υποψηφιότητα Βουδούρη στις περιφερειακές εκλογές και δυστυχώς τόσο εμείς όσο και άλλοι σύντροφοι δεν εισακουστήκαμε. Να θυμίσουμε ακόμη το θλιβερό επεισόδιο πριν ένα χρόνο με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου μας (συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ), που συνελήφθηκε χρηματιζόμενος και που προσπαθούσε επίμονα να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, η μονταζιέρα του Άδωνη Γεωργιάδη έπεσε στο κενό !! Έπεσε στο κενό, γιατί η Ο.Μ. «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» είχε κάνει το καθήκον της και είχε αρνηθεί να «στρατολογή-σει» τον κύριο αυτό. Σκεφτείτε σύντροφοι, τι θα είχε γίνει εάν είχαμε «βάλει νερό στο κρασί μας»; Σκεφτείτε σύντροφοι, τι θα είχε γίνει εάν δεν ήμασταν όσο έπρεπε αυστηροί στο θέμα των συμμαχιών.

- Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραβιάσουμε το καταστατικό και τις αποφάσεις του συνεδρίου. Σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Δεν χωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα και συλλογικότητες του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Παράγοντες που στο μέλλον θα αποτελέσουν βαρίδια για το ΣΥΡΙΖΑ και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας στο αγώνα για την απαλλαγή από τα μνημόνια και τις τρόικες και  που θα επιχειρήσουν  είτε να διασωθούν πολιτικά ή να συμβάλλουν στην ανασύσταση της κεντροαριστεράς μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, για την δημιουργία ενός νέου ΠΑΣΟΚ.

- Σε αυτό το ζήτημα δοκιμάζεται η ειλικρίνεια όλων των δυνάμεων: στελεχών αλλά και τάσεων...

- Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς. Το δίλημμα είναι εμείς ή αυτοί.