Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου είναι κάθετα αντίθετη με την συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβέρνησης στους εκβιασμούς των «δανειστών». Το μνημόνιο που συμφωνήσαν είναι ένας μακρύς κατάλογος αντιλαϊκών μέτρων που παραβιάζει την εντολή της 25 Γενάρη και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και διαστρεβλώνει εντελώς την πρόσφατη εντολή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Παραβιάζοντας, επιπλέον, τις αποφάσεις του συνεδρίου μας και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» καθώς και την ιστορική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για πάλη ενάντια στα μνημόνια, οδηγεί την κυβέρνηση σε σύγκρουση με το ρεύμα λαϊκής αντίστασης που ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ στην κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Ακόμα και από στενά οικονομικό πρίσμα είναι απολύτως ανεφάρμοστο και μη βιώσιμο, στοιχείο που καταδεικνύει την εκδικητική διάθεση των εμπνευστών του. Αυτή η επιλογή δεν ήταν και δεν είναι μονόδρομος. Οφείλουμε να την ανατρέψουμε και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του προγράμματος μας με όλες τις απαραίτητες επεξεργασίες και με κάθε αναγκαίο μέσο.
 
Καλούμε την κυβέρνηση να μην ηφίσει και να μην αποπειραθεί να εφαρμόσει τη συμφωνία η οποία αναπόφευκτά θα μας μετατρέψει σε μνημονιακό κόμμα μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ. Η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας -αποτέλεσμα στυγνού εκβιασμού- απειλεί με εκφυλισμό και καταστροφή το ενωτικό και ριζοσπαστικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ και απλώνει την απογοήτευση στο κίνημα και την Αριστερά στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, αποκαθιστά το ντόπιο μνημονιακό κατεστημένο που έχει βάψει τα χέρια του με το αίμα του ελληνικού λαού και ανοίγει το δρόμο για την ολική επαναφορά των ναζιστών της Χρυσής Αυγής που ήδη αντιμετώπιζεται με το γάντι από το δικαστικό σύστημα.
 
Είναι η ώρα το κόμμα στο σύνολό του μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα, να περιφρουρήσουν το ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που έχουν τσακιστεί από τα μνημόνια και τους καταπιεσμένους που επιμένουν όλα αυτά τα χρόνια να αντιστέκονται. Σε αυτό τον κόσμο λογοδοτούμε στους χώρους δουλειάς, στο δρόμο αλλά και μέσα στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε αυτό τον κόσμο αλλά και στο κόμμα μας δεν αξίζει ο εξευτελισμός της απόπειρας εφαρμογής ενός «αριστερού» υπερμνημονίου και πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη. Συμμετέχουμε στις απεργίες και στις λαϊκές κινητοποιήσεις που οργανώνονται ενάντια στο νέο μνημόνιο και παλεύουμε για την κατάργηση όλων των μνημονίων και το τσάκισμα της λιτότητας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγάλες προκλήσεις. Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με την ιστορία και έχουμε χρέος να σταθούμε αντάξιοι της και να νικήσουμε. Το οφείλουμε στην τάξη μας και στους εαυτούς μας, στη δημοκρατία και στην αριστερά. 

Ετικέτες