Μια σειρά εργασιακοί χώροι, σωματεία, παρατάξεις, πρωτοβουλίες εργαζομένων, αλλά και ομάδες μαθητών έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια τα οποία μας στάλθηκαν, γνωρίζοντας ότι το σύνολο των ψηφισμάτων συμπαράστασης είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτά που δημοσιεύουμε εδώ. Καθώς ψηφίσματα συνεχίζουν να έρχονται, ο κατάλογος θα ενημερώνεται διαρκώς. Στείλτε στο info@rproject.gr ψηφίσματα συμπαράστασης, ανακοινώσεις αλληλεγγύης για να δημοσιευτούν μαζί με τα ήδη συγκεντρωμένα.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών για δημόσια, δωρεάν παιδεία και δηλώνουμε την οργή μας ενάντια στην επιστράτευση της μνημονιακής κυβέρνησης, για πρώτη φορά μετά το 1963.

Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης, η κατάσταση τόσο στην Υγεία, όσο και στην Παιδεία είναι δραματική. Οι δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση, η κατάργηση των προσλήψεων, αλλά και η συνολική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων έχουν καταστήσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην παροχή υπηρεσιών υγείας ως δικαιώματα για τους (ολοένα και λιγότερους) έχοντες.

Καθηγητές και καθηγήτριες των παιδιών μας, είμαστε μαζί σας.Μαζί, σε κοινό αγώνα, ενάντια στις προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Μαζί, να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη, εγκληματική πολιτική που διαλύει τις ζωές μας. Όλοι όσοι προσπαθούν να μας φιμώσουν, να μας τρομοκρατήσουν, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι, θα μας βρουν απέναντί τους.

14-5-13

Η 5μελής ΕΙΝΑΠ του Ασκληπιείου Βούλας

Το ψήφισμα συνυπογράφει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας

 

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα  15-05-2013

Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και προτείνει στις Ομοσπονδίες συλλόγων του ΥΠΑΑΤ να πάρουν απόφαση συμπόρευσης με την ΟΛΜΕ και κήρυξη κινητοποίησης ίδιας μορφής με την ΟΛΜΕ, η οποία θα ενεργοποιηθεί άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ, προς τα μέλη της για σπάσιμο της επιστράτευσης στην πράξη.                                     

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΙΑΚΑΣ


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας - Θράκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς της ΟΛΜΕ

Η αδιάλλακτη στάση κράτους και κεφαλαίου στη χώρα συνεχίζεται με επικίνδυνες προεκτάσεις. Η φασιστικοποίηση του κρατικού μηχανισμού, των μηχανισμών προπαγάνδας και καταστολής κι εντέλει μεγάλου κομματιού της κοινωνίας μας, είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός. Η χρήση μιλιταριστικών όρων, όπως επίταξη και επιστράτευση και ακόμη χειρότερα η εφαρμογή τους εναντίον κομματιών της κοινωνίας μας από το καθεστώς, μας κάνει να δούμε την πραγματικότητα χωρίς φκιασίδια και ωραιοποιήσεις. Ο καπιταλισμός και οι πολιτικοί του υπηρέτες δεν θέλουν απλώς να επαναπροσδιορίσουν τις τάξεις. επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα στρατό από εργαζόμενους - στρατιωτάκια, χαμηλόμισθους, υποτακτικούς, σκλάβους.

Μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες, ήρθε τώρα και η σειρά των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η στάση της κυβέρνησης δείχνει ένα προσχεδιασμένο έγκλημα. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των καθηγητών σε μια χρονική περίοδο καλά υπολογισμένη. Το εκβιαστικό δίλλημα που βάζει το κράτος στους εκπαιδευτικούς είναι απλό: ή περνούν οι αλλαγές χωρίς αντιδράσεις ή αντιδράτε και σας τσακίζουμε! Όταν έγινε φανερό ότι οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν και θα παλέψουν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, ο μηχανισμός καταστολής των εργατικών αγώνων μπήκε σε εφαρμογή. Από τη μία η διαδικασία επιστράτευσης των εργαζομένων κι από την άλλη η προπαγάνδα, η λασπολογία και η κατασυκοφάντηση του αγώνα, πριν καν αυτός ξεκινήσει.

Τα γνωστά παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ έπιασαν πάλι σκληρή δουλειά. Από την αρχή, χαρακτήρισαν αντικοινωνική την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία την 17η Μάη, πρώτη μέρα των πανελλήνιων εξετάσεων και πενθήμερη από τις 20 Μαΐου και μετά. Οι ψευδοπροφήτες των media δεν ξέχασαν να μας θυμίσουν, ότι μια τέτοια απεργία στρέφεται ενάντια στους μαθητές, ενάντια "στους κόπους μιας χρονιάς που πάει χαμένη" κι ενάντια στις "φτωχές λαϊκές οικογένειες των μαθητών, που θέλουν να δούνε τα παιδιά τους να προκόβουν". Αυτό που επιμελώς ξέχασαν να μας πουν είναι ποιος ευθύνεται για τη φτώχεια, την ανεργία,τον εκφυλισμό της παιδείας, τις ελλείψεις βιβλίων, εκπαιδευτικού υλικού, ακόμη και θέρμανσης απ' τα σχολεία. Δεν μας είπαν πού θα βρουν δουλειά αν μπορέσουν να σπουδάσουν αυτά τα παιδιά. Δεν είπαν ότι η εκπαίδευση είναι ταξική. Απέκρυψαν το ποιος πραγματικά είναι αυτός που στρέφεται ενάντια στην κοινωνία.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μπαίνουμε στα ψευτοδιλήμματα που θέτουν κεφάλαιο, κυβερνήσεις και μηχανισμοί προπαγάνδας. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τον αγώνα των καθηγητών και να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να νικήσουν. Διότι αν νικήσουν θα είναι μια νίκη του κόσμου της εργασίας, η οποία θα δώσει μια νέα πνοή στο εργατικό κίνημα και τους εργατικούς αγώνες.

Καλούμε μαζί με τους καθηγητές την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν συνεχιζόμενες πανεργατικές απεργίες τις ημέρες που οι καθηγητές έχουν αποφασίσει να απεργήσουν. Ζητούμε γενική απεργία ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Να τσακίσουμε το φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης με μπλοκάρισμα της παραγωγής.

Νίκη στον αγώνα των εκπαιδευτικών!

Αντικοινωνικοί είναι η κυβέρνηση κι ο καπιταλισμός κι όχι η απεργία των εκπαιδευτικών!

Τα Διοικητικά Συμβούλια

 

HOMOphonia-Thessaloniki Pride

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κάθε κοινωνικός αγώνας εκφράζει τις ουσιαστικότερες ανάγκες της κοινωνικής ομάδας που τον διεξάγει. Όταν οι παραδοσιακές μορφές διεκδίκησης αχρηστεύονται και το κοινωνικό συμβόλαιο ακυρώνεται, τότε είναι θεμιτό και αναγκαίο η οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα που πλήττεται να καταφεύγει και σε “ανορθόδοξες” ή μη επιτρεπτές από το σύστημα μορφές πάλης.

Οι καταστροφικές πολιτικές επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα δημόσιας παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί σαν τελευταίο αμυντικό τους όπλο προχωρούν σε απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κόντρα σε όλες τις απειλές που εκτοξεύονται εναντίον τους, κόντρα στο απαράδεκτο μέτρο της επιστράτευσης, στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στον δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε λοιπόν και εμείς στη σύσκεψη φορέων, κινημάτων, συλλογικοτήτων, την οποία διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Μάη, στις 18.00, στο θέατρο Κήπου(απέναντι από τη ΧΑΝΘ). Επίσης, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνεται για την Πέμπτη 16 Μάη στη Θεσσαλονίκη (η ώρα και το μέρος δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα).

Σε έναν αγώνα ενάντια στην αύξηση του ωραρίου, που οδηγεί σε μαζική απόλυση 10.000 εκπαιδευτικών, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι στρέιτ και οι τρανς της HOMOphoniaενώνουμε την οργισμένη κραυγή μας μαζί τους φωνάζοντας:     

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ


Αποφάσεις συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας για την απεργία των καθηγητών

Ο Σύλλογος γονέων μετά και τα τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας  πιστεύει ότι το ποτήρι ξεχείλισε, φτάνει πια η υποβάθμιση της παιδείας.
Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η αποδόμηση της δημόσιας παιδείας.
1)Λιγότερα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
2)Συγχωνεύσεις σχολείων
3)Μειώσεις μισθών των καθηγητών,  πρωτοδιοριζόμενος 750 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ 450 ευρώ, με προϋπηρεσία 15 χρόνια 950 ευρώ (θέση στην Ευρώπη λίγο ποιο πάνω από την Βουλγαρία) άντε και τους φτάσαμε.
4)Αύξηση ωραρίου των καθηγητών οι οποίοι κάνουν και όλη την δουλειά των διοικητικών υπαλλήλων (γραμματεία κλπ) ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν στα σχολεία και δεν υπάρχουν σε κανένα.
5)Καθιέρωση άμεσα με προεδρικό διάταγμα της αναλογίας 25(+10%) μαθητών ανά τμήμα.
Και ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό!!!
Ο Σύλλογος γονέων, οι καθηγητές και οι μαθητές  μέσα από εθελοντικές δράσεις προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το σχολείο, αλλά το υπουργείο κάνει ακριβώς το αντίθετο προσπαθώντας να σπείρει διχόνοια μέσα στην σχολική κοινότητα βάζοντας το δίλημμα των πανελληνίων.
Αν υπάρχει τέτοιο δίλημμα ας κάνει ένα βήμα πίσω η κυβέρνηση γιατί η σχολική κοινότητα εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει πολλά βήματα πίσω.
Αυτό το διάστημα και με την βοήθεια των ΜΜΕ όπως πάντα (!!!) ενοχοποιούνται οι καθηγητές, πριν 15 ημέρες ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, πιο πριν οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ.  μετά από 20 ημέρες θα είσαι ΕΣΥ.
Μετά από όλα αυτά συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στον αγώνα των καθηγητών που είναι και  δικός μας  και των παιδιών μας.
Σε ένα κράτος που υπάρχει οικονομική κρίση, στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η Παιδεία και αυτή την τελευταία μας ελπίδα πάνε να μας την στερήσουν.
Όπως πολύ προφητικά είχε γράψει ο Αδαμάντιος Κοραής «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.»
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων


Ανακοίνωση ομάδας μαθητών του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης στη Θεσ.νίκη

Ως μαθητές σε αυτή τη συγκυρία που έχει δημιουργηθεί, να αναλύεται ένα τόσο μεγάλο ζήτημα για την παιδεία από ολόκληρη την κοινωνία, δεν μπορούμε να είμαστε απόντες. Θέλουμε να μιλήσουμε και αυτή τη φορά να ακουστούμε. Δείξτε στη φωνή μας το ενδιαφέρον που δείχνετε στις μεσημεριανές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων, θα είμαστε ικανοποιημένοι.
Σ' αυτό το κείμενο δε θα βρείτε την άποψη των μαθητών που καταδικάζουν την απεργία των εκπαιδευτικών. Όχι γιατί δεν τη σεβόμαστε, μα γιατί τα μέσα ενημέρωσης φρόντισαν μέσα από βαρύγδουπους τίτλους και θλιβερές εικόνες να σας την γνωστοποιήσουν, δίνοντάς σας το δικαίωμα να καταριέστε και να καταδικάζετε εύκολα και άκριτα τον αγώνα των εκπαιδευτικών ή καλύτερα των καθηγητών και των δασκάλων μας.
Προσπάθησαν να σας πείσουν πως η κυβέρνηση και ο υπουργός παιδείας νοιάζονται περισσότερο για εμάς απ' όσο νοιάζονται οι καθηγητές μας. Ίσως και να τα κατάφεραν. Μα γι' αυτό σας μιλάμε, για να σας πούμε πως δεν είναι έτσι. Η κυβέρνηση και κάθε άλλη εξουσία δεν μας γνωρίζουν και ούτε θέλησαν να μας γνωρίσουν. Δεν ξέρουν τα ονόματα μας, τα όνειρά μας. Δεν ήταν εκεί δίπλα μας, μια ολόκληρη χρονιά, να μας υπενθυμίζουν τα SOS των μαθημάτων και της ζωής, να μας επιβραβεύουν για κάθε επιτυχία μας, να νιώθουν περήφανοι για εμάς. Οι καθηγητές μας, όμως, ήταν όλα αυτά. Ήταν και ακόμα περισσότερα. Τόσες γιορτές κάναμε μαζί τους, τόσες δραστηριότητες, μας έμαθαν και τους μάθαμε. Θυσίασαν χρόνο απ' την οικογένειά τους ή οποιαδήποτε προσωπική ασχολία τους για να δουλέψουμε μαζί. Για να ολοκληρώσουμε όλα αυτά που δεν προλαβαίναμε να κάνουμε στο πιεσμένο, καθημερινό εφτάωρο. Πράγματα δημιουργικά, αυθεντικά και ουσιαστικά, όχι παπαγαλίες. Δραστηριότητες που έγιναν με καθαρό και βαθύ ενδιαφέρον, προσωπικό κόπο.
Και τώρα προσπαθείτε να μας πείτε πως αυτοί, οι ίδιοι άνθρωποι, δεν ενδιαφέρονται για εμάς και τις προσπάθειες μας. Λυπούμαστε που δεν σας πιστεύουμε, μα αν είναι μόνοι τους σ' αυτόν τον αγώνα τότε είναι και οι μόνοι που νοιάζονται για εμάς και το μέλλον μας. Η απεργία των καθηγητών μας δεν έχει ωφελιμιστικό χαρακτήρα. Αντίθετα, υπερασπίζεται όλα εκείνα που κατάπιε η ελληνική κοινωνία τρία χρόνια τώρα και δεν μίλησε, μην της πάρουν το σπίτι, μην της κόψουν το ρεύμα, μην την βρουν στη γωνία και την δείρουν για την αντίδρασή της. Η απεργία αυτή προσπαθεί να διασώσει ένα ίχνος αξιοπρέπειας που απέμεινε σε κάποιους ανθρώπους και δεν δέχονται να παραδώσουν το δημόσιο σχολείο στις πιο άθλιες συνθήκες που μπορεί να λειτουργήσει.
Εμείς απ' αυτή την προσπάθεια, είτε τελικά είναι νικηφόρα είτε όχι, παίρνουμε ένα μάθημα. Ίσως το σημαντικότερο απ' όλα αυτά τα ταλαιπωρημένα σαρανταπεντάλεπτα. Τον αγώνα να κατακτήσεις κάτι καλύτερο και να αντισταθείς στην εξαθλίωση που τείνει να επιβληθεί. Είναι ένα μάθημα για όλες τις ηλικίες και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Αν σιωπήσουμε ξανά, μπορεί να μη βρούμε άλλες ευκαιρίες για να αντιδράσουμε ώστε να καταφέρουμε την ανατροπή αυτής της συνεχώς φθίνουσας πορείας. Πείτε μας ονειροπόλους, αλλοπαρμένους ή ξεχασμένους επαναστάτες μιας άλλης εποχής. Μα, μην μας λέτε θύματα. Είμαστε μαθητές και όχι θύματα αυτού του αγώνα. Η μαθητική κοινότητα θα βγει κερδισμένη αν αυτή η προσπάθεια επιτύχει. Θα έχει κερδίσει πολύ μεγάλο έδαφος ώστε να αναζητήσει ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και καλύτερες συνθήκες μάθησης.
Κι όσο για τους κακόπιστους, που θα διαβάσουν αυτό το κείμενο, είμαστε μαθητές που πήραν μια πρωτοβουλία να πουν αυτό που πιστεύουν όχι χειραγωγούμενα πιόνια. Και κάτι τελευταίο, δεν τα λέμε όλα αυτά για να γλιτώσουμε τις εξετάσεις. Οι εξετάσεις είτε έρθουν σε μια βδομάδα είτε σε τρεις θα είναι το ίδιο αποτυχημένες στα μάτια όλων των μαθητών, ακόμα και όσων διαφωνούν με αυτήν την απεργία.
Απλώς θέλαμε να ακούσετε πως είμαστε εδώ και στηρίζουμε τους καθηγητές μας.
Με εκτίμηση,
Μαθητές υπέρ της απεργίας των καθηγητών μας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΔ Α.Ε. ΤΗΣ 13- 5 – 2013

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΜΟΔ (ΣΕΜΟΔ) καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που για μια ακόμη φορά, η τρίτη μέσα σε ένα εξάμηνο, επιστρατεύει απεργούς. Τούτη την φορά είναι οι 85.000 εκπαιδευτικοί που μπαίνουν στο «χακί» και μάλιστα προληπτικά. Χωρίς καν να απεργήσουν, απλά και μόνο με την πρόθεση της απεργίας.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Κουρελιάζοντας το Σύνταγμα, επιδιώκει το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και την ποινικοποίηση των αγώνων για να εφαρμόσει απαρέγκλιτα όλες τις επιταγές της Τρόικας και των Μνημονίων, με τις απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις καταργήσεις οργανισμών, τις αθρόες ιδιωτικοποίησες, τις  μειώσεις μισθών και τις καταργήσεις των Συλλογικών Συμβάσεων.

Ο ΣΕΜΟΔ συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ την Δευτέρα 13/5 στις 7 μμ κάτω από γραφεία της και καλεί την ΓΣΕΕ να συμπορευτεί με την ΑΔΕΔΥ για την προκηρύξει Γενική Απεργία την Παρασκευή 17/5  ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ενάντια στις απολύσεις και για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, για την υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της πάλης.

Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά κάποιου άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους και στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.

Για να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Η επιβολή των νόμων με την μέθοδο της επιστράτευσης και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων δεν πρέπει να περάσει.

Όχι στην καταστολή, τη συκοφάντηση, την ανεργία, τις απολύσεις το φόβο και τα σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι έχουν  τη δύναμη να παρεμποδίσουν και να ανατρέψουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο, και να αντισταθούν σε κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Αττικής για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 και ώρα 19.00 στα γραφεία της, Ερμού και Κορνάρου στο Σύνταγμα.


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ως εργαζόμενοι στον Τύπο και δη σε δημόσιο μέσο, δεν μπορούμε να σιωπήσουμε μπροστά στη διαρκή καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συκοφάντηση ολόκληρων κλάδων εργαζομένων και στη συστηματική καταπάτηση του Συντάγματος. Χθες ήταν οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Σήμερα στοχοποιούνται οι 87.000 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Αύριο μπορεί κάλλιστα να είμαστε εμείς στη θέση τους. Κάθε απεργία που έχει νόημα, γίνεται θύμα απαγόρευσης από την κυβέρνηση με το «έτσι θέλω», πέρα από τις πρόνοιες του Συντάγματος.

Το ζήτημα δεν είναι πλέον το πότε θα γίνουν εξετάσεις –οι εξετάσεις έχουν καθυστερήσει και παλιότερα εξ αιτίας απεργίας και δεν χάλασε ο κόσμος. Το ζήτημα είναι η τήρηση του Συντάγματος, οι συνδικαλιστικές και ατομικές ελευθερίες, το κράτος δικαίου, η αξιοπρεπής διαβίωση όλων. Το ζήτημα είναι να μπει φραγμός στην κοινωνική ερήμωση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αθήνα ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές, και μια σειρά φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, δηλώνοντας την ολόψυχη υποστήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συναδέλφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού 2 και Κορνάρου) τη Δευτέρα 12/5 στις 7.00 μ.μ.

Μιχάλης Ψύλος, εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελένη Νικολάου, εκπρόσωπος στο Μικτό της ΕΠΗΕΑ

Πέτρος Τσάγκαρης, εκπρόσωπος στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συνταυτίζεται με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ενός ενωτικού μαζικού μετώπου για την ανατροπή αυτής την πολιτικής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καταγγέλλει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να ακυρώσει τον αγώνα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας για ακόμα μια φορά  το μέτρο της επιστράτευσης.

Η Κυβέρνηση με σκηνοθετική οδηγία αισιοδοξίας για την πρόοδο των εξελίξεων στη χώρα, αλλά με ανύπαρκτη υποκριτική ικανότητα, δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό της.  Η Κυβέρνηση μαζί με επιτελείο αργυρώνητων δημοσιογράφων έχει εξαπολύσει επικοινωνιακό πόλεμο, προκειμένου να επιβάλει την αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική της.  Συκοφαντεί, προσπαθεί να διασπάσει και να στρέψει τους πολίτες τον ένα εναντίον του αλλού. Με παράλληλες και συντονισμένες προσπάθειες χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να ποινικοποιήσει τους αγώνες. Με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων βγάζει παράνομες τις διεκδικήσεις και όταν αυτό δεν της βγαίνει τότε ντύνει στο χακί τους εργαζόμενους.

Είναι η τέταρτη φορά που καταφεύγει σε αυτή την αντιδημοκρατική πολιτική (αυτή τη φορά μάλιστα πριν καν ακόμη κηρυχτεί η απεργία), επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι τα δικαιώματα και η δημοκρατία βρίσκονται σε αναστολή.  

Οι μνημονικές πολιτικές  για μαζικές απολύσεις, για  περαιτέρωμειώσεις των μισθών, συντάξεων, αύξηση της ανεργίας και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συνοδεύονται με την ένταση του αυταρχισμού και την περιστολή συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η Π.Ο.Θ.Α. καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο επιστράτευσης των καθηγητών και να συζητήσει μαζί τους τα αιτήματα για ουσιαστική στήριξη της δημόσιας παιδείας.

·        ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

·        ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

·        ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13/5, ΣΤΙΣ 7.00 μμ,

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, Κορνάρου & Ερμού-Σύνταγμα

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΥΘΡΟΥ

Η τρικομματική κυβέρνηση φτάνοντας στα όρια της πολιτικής εκτροπής και ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού κήρυξε πολιτική επιστράτευση σε 87 χιλιάδες καθηγητές πριν την επίσημη έναρξη του απεργιακού τους αγώνα!

Δεν είναι η πρώτη φορά… Μέσα σε ενάμιση χρόνο είναι  η τέταρτη φορά που η κυβέρνηση αναγκάζεται να καταφύγει στην επιστράτευση εργαζομένων ως τελευταίο όπλο προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της: έχουν προηγηθεί οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι απεργοί ναυτεργάτες, οι απεργοί των μέσων μαζικής μεταφοράς. Έχουν  προηγηθεί συλλήψεις εργαζομένων συνδικαλιστών, ποινικοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, βία και καταστολή των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας…

Γνωρίζει πως τα βαθιά αντιλαϊκά μετρά που θέλει να περάσει δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας. Γι αυτό καταφεύγει στη σκλήρυνση της καταστολής των αγώνων με πολιτική επιστράτευση.

Στόχος της είναι το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό. Το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι σαφές: το ίδιο θα συμβεί σε όποιον εργαζόμενο θελήσει να αντιδράσει στις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις, διαλύουν σχολεία νοσοκομεία δήμους, διαλύουν εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες…

Γι αυτό η μετωπική σύγκρουση των εκπαιδευτικών με την κυβέρνηση του μνημονίου και της καταστολής είναι και δικός μας αγώνας. Οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί μπορεί να γίνει η σπίθα που θα προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό. Μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους των μνημονιακών πολιτικών, μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους και αυτής της κυβέρνησης και της Τρόικα! Οι καθηγητές που απεργούν εναντία στις απολύσεις-εναντία στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης αγωνίζονται για όλους μας !

Καταγγέλλουμε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους! Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί!

Όλοι-ες τη Δευτέρα 12/5 στο συλλαλητήριο στις 7.00 μ.μ έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ( Ερμού 2 και Κορνάρου)

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

   

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Όχι στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ προχωρά στην πρωτοφανή απόφαση να επιστρατεύσει προληπτικά τις καθηγήτριες και τους καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι μια χουντικής έμπνευσης και νοοτροπίας κίνηση που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία για έναν ακόμη κλάδο εργαζομένων. Επιδιώκει με τη στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας . Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει! Αν σήμερα επιστρατεύσουν τους εκπαιδευτικούς, αύριο θα επιστρατεύσουν εμάς, θα απαγορεύσουν κάθε κινητοποίηση ενάντια στη μνημονιακή καταστροφή.

Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας δίκαιος. Είναι αγώνας για να μη διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις. Είναι αγώνας για να μην βρεθούν οι εκπαιδευτικοί να μετατίθενται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος. Είναι αγώνας για να μην απολυθούν 10.000 αναπληρωτές καθηγητές της δευτεροβάθμιας – πρόκειται για το αντίστοιχο των συμβασιούχων διδασκόντων του ΠΔ 407 της τριτοβάθμιας. Είναι αγώνας για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο. Οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης δεν αγωνίζονται για τον εαυτό τους. Αγωνίζονται για τα παιδιά μας. Αγωνίζονται για το δημόσιο σχολείο. Αγωνίζονται για όλες και όλους μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε μόνους τους.

Η κυβέρνηση που έχει αυξήσει την ανεργία των νέων στο 64% και σπρώχνει μια ολόκληρη κοινωνία στην απόγνωση και την αυτοκτονία, δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για "πρόκληση αναστάτωσης". Η ίδια αποτελεί τη χειρότερη μορφή "αναστάτωσης" για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Οι πανεπιστημιακοί, εάν θέλουμε να λεγόμαστε πραγματικά δάσκαλοι, έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε ολόψυχα στο πλευρό των συναδέλφων της Μέσης Εκπαίδευσης. Να στηρίξουμε όλες τις κινητοποιήσεις τους. Μαζί με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα, μαζί με τους νέους και τους γονείς, μαζί με όλη τη μαχόμενη κοινωνία να υψώσουμε τη δική μας συλλογική ασπίδα προστασίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΙΣΚΟ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

Η Προληπτικλη Πολιτικη Επιστρατευση Των Εκπαιδευτικών δε θα περασει!

Η Τρικομματικη κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εφτασε στο εσχατο μεσο καταστολης των αγωνων του εργαζομενου λαου.

Επιστρατευει προληπτικα τους εκπαιδευτικους!

Ειναι μια πραξη παρανομη,φασιστικη που καταργει προληπτικα και διαχρονικα δικαιωματα και αρχες στις οποιες βασιζεται μια στοιχειωδης κοινωνικη δημοκρατικη λειτουργια.

Αυτη η φασιστικη και αυταρχικη πολιτικη δε θα περασει!

Ο αγωνας των εκπαιδευτικων ειναι αγωνας ολων μας.

Καλουμε τις Συνδικαλιστικες οργανωσεις,τους μαθητες και τους γονεις,ολο τον εργαζομενο λαο στο συλλαλητηριο την Δευτερα 13 Μαιου,στις 7,30 το απογευμα στη Πλατεια Γεωργιου.

Για τη Διοικηση

ΝΤΙΝΑ ΠΕΤΑΛΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ