Σήμερα 9/12/2015, από τα ξημερώματα, απομακρύνονται κατασταλτικά οι πολιτικοί και οικονομικοί πρόσφυγες στην Ειδομένη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -όλοι θυμόμαστε την «εκκαθάριση» των Σύρων προσφύγων ένα χρόνο πριν- συνεχίζει την τακτική των επιχειρήσεων σκούπα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε απομακρύνοντας δημοσιογράφους και αλληλέγγυους, έλληνες και ξένους, για να μπορέσει η κυβέρνηση να το διαχειριστεί επικοινωνιακά: μιλάνε τα καθεστωτικά ΜΜΕ για «απελευθέρωση της σιδηροδρομικής γραμμής από τους καταληψίες», καθησυχάζοντας τον κόσμο ότι πρόκειται για μια «καλή» επιχείρηση.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση υποτασσόμενη πλήρως στις αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων στρατιωτικοποιεί τα σύνορα με την εγκατάσταση της Frontex, Μια επιχείρηση που, παρά τις υποκριτικές ρητορείες της κυβέρνησης (όπως και στα περισσότερα θέματα) ότι «εμείς θέλουμε αλλά φταίνε οι άλλοι», εγκαινιάζει και στην Ελλάδα, τις πολιτικές των κλειστών συνόρων, του εγκλωβισμού μεγάλων μαζών προσφύγων στις πόλεις.

Η Ε.Ε. μέσω της Frontex αλλά και των πολιτικών που υπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει στην Ελλάδα τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους. Όμως καμία Frontex δεν θα αποτρέψει τους ανθρώπους από το να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Έλληνες και μετανάστες ενωμένοι στέλνουμε αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό ηχηρό μήνυμα σε όλους τους λαούς. Προτάσσουμε την διεθνιστική ταξική μας αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που παλεύουν για καλύτερη ζωή, για αξιοπρέπεια, ειρήνη και ελευθερία.

Στις 18 Δεκέμβρη συντονιζόμαστε και οργανώνουμε την αντίστασή μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε μια Ευρώπη φρούριο προς τα έξω και Κράτος Έκτακτης Ανάγκης προς τα μέσα αντιτάσσουμε την ασφάλεια των δικαιωμάτων και την ενότητα των φτωχών και καταπιεσμένων, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους, αποκλεισμούς, ρατσισμό και εκμετάλλευση.

• Ανοιχτά σύνορα και στέγη για στους πρόσφυγες, ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ

• ΟΧΙ στη στρατιωτικοποίηση των συνόρων – ΟΧΙ στη Frontex

• Όχι στην Ευρώπη – Φρούριο του πολέμου, της ισλαμοφοβίας, του κράτους έκτακτης ανάγκης

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό

 

Ετικέτες