Δήλωση του Σωτήρη Μάρταλη, στο αφιέρωμα της Κυριακάτικης Αυγής (4/5), για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθειά μας ήταν να δημιουργήσουμε μια συλλογικότητα που θα εκφράζει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του κόσμου μας, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, την κοινωνία των "από κάτω". Αυτό πια το έχουμε πετύχει περίπου έντεκα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ. Το κερδίσαμε συμμετέχοντας και στηρίζοντας κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα: απεργιακές κινητοποιήσεις, κινήματα πλατειών, κινήματα "δεν πληρώνω".

Παράλληλα, από το ξεκίνημά του ο ΣΥΡΙΖΑ πάλευε και καλούσε για την ενότητα της Αριστεράς, ενότητα την οποία υλοποιούσε όχι μόνο κεντρικά πολιτικά, αλλά σε κάθε εργασιακό χώρο και γειτονιά. Τέλος, η πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς έδινε και δίνει εναλλακτική λύση και διέξοδο στις ανάγκες των εργαζομένων. Η στράτευσή μου από την αρχή σ' αυτή μας την προσπάθεια συνεχίζεται, με την τιμή που μου έγινε να συμβάλω και από τη θέση του υποψηφίου στην κεντρική πολιτική μάχη που έχουμε μπροστά μας, αυτή των ευρωεκλογών.

H στράτευσή μου και σε αυτή τη μάχη αποτελεί συνέχεια των επιλογών και των αγώνων μου μέχρι σήμερα. Συμμετοχή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στράτευσή μου στην επαναστατική Αριστερά. Πάλη με το κίνημα στρατιωτών-ναυτών-σμηνιτών: "Για να πέσουν τα τείχη σιωπής γύρω από τους στρατώνες", διαδηλώνοντας ένστολος στην πορεία για το Πολυτεχνείο του 1981. Αγώνες και εκλογή σε Δ.Σ. στα φοιτητικά και κατόπιν στα εργασιακά μου χρόνια ως εκπαιδευτικός στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα οι αγώνες μας, οι αγώνες της Αριστεράς για μια ακόμα φορά στην ιστορία δείχνουν ότι μπορούν να δικαιωθούν, μπορούμε και θα παλέψουμε να το πετύχουμε.

Οι υπόλοιπες δηλώσεις εδώ: 

http://www.avgi.gr/folder/2490976/oi-upopsifioi-eurobouleutes-tou-suriza

Ετικέτες