Και αυτή τη φορά η μαζική κινητοποίηση του δημοκρατικού λαού της Καλλιθέας εμπόδισε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να ατιμάσουν την επέτειο του αντιφασιστικού ΟΧΙ.

Οι αποφασιστικές αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων, υποχρέωσε την Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ομόφωνα αποφάσισε ότι: “Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι μία εθνική επέτειος ενάντια στις δυνάμεις του Ναζισμού και του Φασισμού... Η παρουσία της Χρυσής Αυγής σε αυτή την επέτειο θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαράδεκτη και μη αποδεκτή από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και τους πολίτες της Καλλιθέας”.

Η παρουσία εκατοντάδων δημοκρατικών, αντιφασιστών, αριστερών πολιτών σήμερα στην Πλ. Κύπρου, ακύρωσε τις επιδιώξεις των φασιστών.

Η ιταμή πρόκλησή τους πήρε σαφή και αποφασιστική απάντηση: Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Στην Καλλιθέα της προσφυγιάς και της αλληλεγγύης δεν χωράνε οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.

Η Καλλιθέα του αγώνα και της αντίστασης ενάντια στο φασισμό, δεν θα ανεχθεί τους νοσταλγούς του Χίτλερ, τους πολιτικούς επίγονους των μαυραγοριτών και των προδοτών.

Σαν Λαϊκή Ενότητα θα βρισκόμαστε πάντα μπροστά στους αγώνες του λαού μας, ώστε να μην μπορέσει ποτέ ξανά να σηκώσει κεφάλι ο φασισμός.

Θα βρισκόμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, ενάντια στην λιτότητα, τα μνημόνια και την υποταγή, ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο λαό και στρώνουν τον δρόμο στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Καλλιθέα, 28 Οκτωβρίου 2017