Ο ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης, μέσω του Τμήματος Δικαιωμάτων, συμμετέχει και στηρίζει για άλλη μια χρονιά τη διαδήλωση του Pride (Φεστιβάλ Υπερηφάνειας). Είμαστε ολόψυχα με το κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων και στηρίζουμε τα αιτήματά τους: την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις για τα τρανς άτομα, το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την απαίτηση να γίνονται σεβαστά και όχι απλώς ανεκτά τα ΛΟΑΤ άτομα στην κοινωνία.

Η προώθηση του νομοσχεδίου για την κατοχύρωση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι μόνο η αρχή. Θεωρούμε πως η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κατοχύρωση και του ομόφυλου γάμου, καθώς αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την πλήρη ισοτιμία όλων των πολιτών απέναντι στο νόμο.

Στηρίζουμε το ΛΟΑΤ κίνημα, γιατί πιστεύουμε πως ο κόσμος αλλάζει κυρίως μέσα από τη δράση και τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων και όχι μόνο με την ψήφιση νόμων. Θεωρούμε ότι το ΛΟΑΤ κίνημα που αναπτύσσεται συνεχώς σε μια σειρά από πόλεις της Ελλάδας, θα επιτύχει τους στόχους του σε συνεργασία και κοινές δράσεις με όλα τα άλλα κινήματα. Σύμμαχοι των ΛΟΑΤ ανθρώπων είναι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι μετανάστες και οι μετανάστριες, οι κάτοικοι στις Σκουριές, οι γυναίκες που παλεύουν για ίσα δικαιώματα, όσοι και όσες αγωνίζονται για το τσάκισμα του φασισμού. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να σταθούν ως σύμμαχοι προξενεία κρατών, όπως το αμερικανικό, που στην προσπάθειά του να “ξεπλύνει” τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ σε όλο τον πλανήτη, θέλει να εμφανίζεται ως χορηγός μιας κινηματικής δράσης, όπως το Pride στη Θεσσαλονίκη.

Η πόλη αυτή ανήκει στους εργαζόμενους/ες, στους ανθρώπους και τα κινήματά τους σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τη ζωή τους. Η πόλη μας στηρίζει το Pride και το ΛΟΑΤ κίνημα.    

Όλοι και όλες το Σάββατο, 20 Ιούνη, στις 5μμ στο Λευκό Πύργο

Ετικέτες