Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ για τις 24 Σεπτέμβρη και τις 15 Οκτώβρη αντίστοιχα

Εικοσιτετράωρες πανελλαδικές απεργίες προκήρυξαν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Όπως και στις 7 Απρίλη, στην πρώτη φάση της πανδημίας, έτσι και τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί έρχονται και πάλι να δώσουν το μήνυμα για μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία.

Η κυβέρνηση σχεδίασε με κέντρο τα επιχειρηματικά συμφέροντα του τουρισμού και εκτέλεσε τη δημόσια υγεία αφήνοντάς τη απροστάτευτη παρά το ότι είχε το χρόνο και τα χρήματα για να τα διαθέσει για προσλήψεις προσωπικού, αγορά μοριακών αναλυτών και δημιουργία υποδομών. Τώρα αφήνει μεγάλες περιοχές της Αττικής χωρίς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Για παράδειγμα στη Δυτική Αττική, τόσο το Αττικόν όσο και το Θριάσιο νοσοκομείο που διέθεταν 2 μονάδες ΜΕΘ τις μετέτρεψαν και τις 2 σε μονάδες για Covid-19 και έτσι δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν άλλα επείγοντα περιστατικά που θα χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Όλα στους ιδιώτες είναι το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση στην περίπτωση του θέματος με τα αντιδραστήρια των μοριακών αναλυτών, όταν μετά τη σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας η 1η ΥΠΕ έδωσε τα στοιχεία συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρίας για να σπεύσουν τα νοσοκομεία να συμβληθούν με το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο! Αντί να επιτάξει ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές η κυβέρνηση επιτάσσει άλλες ΜΕΘ πετώντας κόσμο εκτός των δημόσιων νοσοκομείων.

Στα νοσοκομεία αν δε θέλουμε να γίνει μακελειό με τη νέα έξαρση του Covid-19 δεν αρκεί να επαναπαυτούν στις ως τώρα προσλήψεις μόλις 450 επικουρικών (με συμβάσεις δηλαδή γιατρών). Χρειάζονται προσλήψεις τουλάχιστον 25.000 γιατρών και νοσηλευτών για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Χρειάζεται αγορά μοριακών αναλυτών και αντιδραστηρίων για να μπορούν να γίνονται καθημερινά τεστ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό τους εκπαιδευτικούς κ.λπ. Είναι κρίσιμο η απεργία των γιατρών στις 24 Σεπτέμβρη να είναι η αρχή για να υπάρξουν κοινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών με τους εκπαιδευτικούς και όσους σκοπεύουν να αντισταθούν στα μέτρα της κυβέρνησης για να σωθούν οι επιχειρηματίες και να την πληρώσει ξανά ο λαός. Το σύνθημα της ΟΕΝΓΕ μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, χρειάζεται να γίνει πράξη. Όπως στην πανυγειονομική απεργία του Ιούνη έτσι και τώρα οι υγειονομικοί χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση όλων. Όλων όσων δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για να γλιτώσουν από τον Covid-19. Καμιά ζωή να μη χαθεί για τα κέρδη των καπιταλιστών!

*Αναδημοσίευση από την Εργατική Αριστερά

Ετικέτες