Προς το συντονιστή της ΝΕ. Προς το συντονιστή της ΟΜ Ρεθύμνου. Προς τις συντρόφισσες και τους συντρόφους του Σύριζα Ρεθύμνου.

Η απόφαση της ηγετικής ομάδας του Σύριζα να φέρει προς ψήφιση ένα τρίτο,  σκληρό για τους εργαζόμενους και τη νεολαία μνημόνιο,και μάλιστα έξω και μακριά από τις κομματικές διαδικασίες, κάνει οριστικά παρελθόν κάθε προσπάθεια αριστερής διακυβέρνησης, ακυρώνει το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνει τη μετατροπή του σε μνημονιακού τύπου κόμμα.

Στο διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Η αναγγελία των πρόωρων εκλογών 20 Σεπτέμβρη, με τις θερμές ευχές εκπροσώπων των «θεσμών» στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος πολιτικής σταθερότητας και συναίνεσης για την πιστή εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών. Η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η αντιμεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό είναι μόνο η αρχή.

Με κανέναν τρόπο τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν είτε συνεδριακές  αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είτε αποφάσεις μελών και οργάνων του κόμματος, των οποίων οι εκκλήσεις για εσωκομματικό διάλογο αγνοήθηκαν επιδεικτικά. Με κανέναν τρόπο τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν το συμβόλαιο που υπογράψαμε με τον κόσμο στις 25 Γενάρη, με τον κόσμο που ψήφισε 61% ΟΧΙ στις 5 Ιούλη.

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουμε την παραίτησή μας από τα όργανα του κόμματος. Παραμένει ο σεβασμός μας απέναντι σε όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες με τους οποίους διανύσαμε μαζί μια μεγάλη και δύσκολη διαδρομή. Είμαστε αισιόδοξοι για την συμπόρευση στους αγώνες που σύντομα έρχονται.

Συντροφικά,

Νίκος Καλομενόπουλος-μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής

Ακριβός Βαγγέλης-  μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής

Σάσα Χασάπη- μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής

   Γιούλη Γεωργιάδου- πρώην μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής

Ελισσαίος Φάκαρος-  μέλος συντονιστικού ΟΜ Ρεθύμνου

Κοντάκος Κώστας- μέλος ΟΜ Ρεθύμνου

Ετικέτες