Συνεδρίασε στις 26 Ιουνίου η ΟΜ Νοσοκομείου Αλεξάνδρα με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του κόμματος. Μετά από συζήτηση η ΟΜ κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα:

Η ΟΜ του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα χαιρετίζει την μεγάλη εκλογική επιτυχία στις ευρωεκλογές, που για πρώτη φορά ανέδειξαν πρώτη δύναμη ένα αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα και μάλιστα με σημαντική διαφορά. Η ιστορική σημασία αυτής της νίκης πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχεια. Χαιρετίζουμε την ειλικρινή, ενωτική προσπάθεια όλων των συντρόφων (μη παραβλέποντας τα πιθανά λάθη και τις αδυναμίες μας που πρέπει να διορθώσουμε) που συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Το αποτέλεσμα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών κρίνουμε ότι είναι ικανοποιητικό, ιδιαιτέρως στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, και πιστεύουμε ότι θα ήταν πανελλαδικά καλύτερο αν ακουγόταν εγκαίρως η φωνή, και οι ενστάσεις σε κάποιες περιπτώσεις, των τοπικών ΟΜ και Νομαρχιακών Επιτροπών.

Η ΟΜ του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσουμε πιο αγωνιστικά, πιο ενωτικά και πιο ριζοσπαστικά, απευθυνόμενοι στις μεγάλες εργατικές-λαϊκές μάζες, την τεράστια αυτή δεξαμενή ψηφοφόρων αλλά κυρίως υποστηρικτών και συναγωνιστών μας στις κρίσιμες μελλοντικές μάχες, που δεν κατορθώσαμε να πείσουμε ακόμη. Ο λόγος μας πρέπει να είναι μονοσήμαντα ταξικός, προγραμματικά τεκμηριωμένος και κοινωνικά αταλάντευτος: Αγωνιζόμαστε για την σωτηρία, την προκοπή και την ανάπτυξη του λαού μας και των εργατικών στρωμάτων και όχι για μια «Νέα Ελλάδα», όχι για μια αόριστη «εθνική σωτηρία», όχι για «τα δίκαια της πατρίδας έναντι της Μέρκελ». Ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Βαρδινογιάννης κλπ, Έλληνες είναι κι αυτοί, χωρίς αμφιβολία! Έλληνες είναι και ο Σαμαράς, ο Βορίδης, ο Βενιζέλος, αλλά και όλοι οι κεντροαριστεροί και σοσιαλδημοκράτες που προσπαθούν, με την βοήθεια και ώθηση των ΜΜΕ, να μας προσεγγίσουν. Αυτό δεν τους κάνει συμμάχους μας, σε καμιά περίπτωση!

Η μεγάλη κοινωνική, αλλά και εκλογική, πλειοψηφία επιτυγχάνεται με καθαρή πολιτική, με ταξική απεύθυνση και όχι με αθροίσματα ποσοστών κομμάτων. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα σε πολλές περιπτώσεις την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πχ. το ποσοστό που έλαβε η Ανοιχτή Πόλη στον Δήμο Αθηναίων, στον δεύτερο γύρο, ήταν πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα των ποσοστών των υποτιθέμενων «συγγενικών» δυνάμεων του πρώτου γύρου. Το ίδιο και στην Αττική, στο Χαλάνδρι, στην Καισαριανή, στο Πέραμα, στη Φιλαδέλφεια, στον Βύρωνα και αλλού.

Το πολιτικό «ρεύμα» δημιουργείται με προσέγγιση του λαού, με κινηματικό-αγωνιστικό τρόπο, και όχι με συμφωνίες μεταξύ κομματικών στελεχών ή με «παλαιάς κοπής» επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Η ΟΜ του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα εκφράζει την βαθιά ανησυχία της για τη διατήρηση των υψηλών ποσοστών της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι ο φασισμός δεν καταπολεμάται με ποινικές διώξεις (θυμίζουμε ότι και ο Χίτλερ είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, με την γνωστή συνέχεια) αλλά στους δρόμους, στην κάθε γειτονιά, στον κάθε εργασιακό χώρο, ξεσκεπάζοντας στα μάτια του λαού τον ύπουλο, συστημικό του ρόλο.

Μπροστά μας ανοίγεται μια δύσκολη περίοδος, με ολομέτωπη επίθεση των πληγωμένων μνημονιακών δυνάμεων ενάντια στους εργαζόμενους, όπως στα ζητήματα της αξιολόγησης, των εργασιακών δικαιωμάτων και συνθηκών, του ξεπουλήματος των αιγιαλών, των καθαριστριών και της ΕΡΤ με τον ιδιαίτερο συμβολισμό τους, και σε πολλά άλλα ακόμη.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ξεκάθαροι, ταξικά μονομερείς και αποφασιστικοί.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η νίκη θα είναι του λαού.

Καλούς αγώνες!

Ετικέτες