Με τη συμμετοχή πάνω από 1000 διαδηλωτών έγινε την Κυριακή 2/6 στη Θεσσαλονίκη διαδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Τουρκικό λαό.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την Καμάρα και επιχείρησε να προσεγγίσει το Τουρκικό προξενείο όπου όμως εμποδίστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες. Η πορεία ολοκληρώθηκε επιστρέφοντας στην Καμάρα. Την διαδήλωση κάλεσε η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης και συμμετείχε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό».

Στη διαδήλωση συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες από την Τουρκία που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα και τέθηκαν επικεφαλής της διαδήλωσης. Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Ελλάδα, Κύπρος και Τουρκία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία», «Η Αλληλεγγύη όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», αλλά και «Από την Ιστανμπούλ έως τη Λισσαβώνα , όλη η Ευρώπη στο δρόμο του αγώνα». Ακούστηκαν ακόμα συνθήματα ενάντια στις απαγωγές των Τούρκων αγωνιστών και τη συνεργασία της Ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση Ερντογάν.