Δυναμική διαμαρτυρία εκατοντάδων μελών και στελεχών της Λαϊκής Ενότητας, για το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που ζημίωσε το Δημόσιο με 40 δισ. ευρώ, το μεσημέρι της Τρίτης 8/12.

Από τις 12.00 οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από το ΥΠ.ΟΙΚ., όπου με συνθήματα κατήγγειλαν την ληστρική παράδοση του τραπεζικού τομέα σε κάθε λογής κερδοσκόπους και απαίτησαν την εθνικοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων με δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο: «οι τράπεζες ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό», «δώστε λεφτά για τα Ταμεία και όχι για τις τράπεζες και την Ολιγαρχία», «δημόσιος ο έλεγχος των τραπεζών και όχι στους γύπες των αγορών».

Ακολούθησε πορεία δια μέσω των οδών Ερμού και Αιόλου, με κατάληξη το κεντρικό κτήριο της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης-Κοτζιά. Μετά από ολιγόλεπτη στάση, η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με μια τελευταία παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΤτΕ, στην Πανεπιστημίου. 

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα και τις σοφιστείες του Γ. Δραγασάκη περί δήθεν "ωφέλειας" του Δημοσίου, από την διαδικασία της (ακόμα μία) ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών "ζόμπι", οι μόνοι κερδισμένοι είναι η ΕΚΤ και τα αρπακτικά των hedge funds. Η ΛΑΕ δε θα σταματήσει να καταδεινύει τους ενόχους για το επαναλαμβανόμενο έγκλημα, με σκοπό να λογοδοτήσουν. Συγχρόνως, θα συνεχίζει να παλεύει ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και για δημόσιες τράπεζες-εργαλείο ενός ριζοσπαστικού παραγωγικού μετασχηματισμού, προς όφελος του κόσμου της εργασίας. 

ΤΣΙΧΛΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΜΕ Ο,Ο2 ΕΥΡΩ, ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Δυναμική παρέμβαση στα πλαίσια της καμπάνιας για την ανάδειξη των καταστροφικών συνεπειών του ξεπουλήματος του τραπεζικού συστήματος και για την αποτροπή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας πραγματοποίησαν τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Η παρέμβαση ξεκίνησε έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος και συνεχίστηκε στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Το κύριο ζήτημα της παρέμβασης ήταν το ξεπούλημα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, με συνέπεια να χάσει το δημόσιο 40 δις ευρώ, οι ασφαλισμένοι 1,5-2 δις ευρώ από τα ασφαλιστικά τους ταμεία, την ώρα που θα "ξανακουρευτούν" βάρβαρα οι συντάξεις, και αρκετά δις να χάσουν οι μικρομέτοχοι. Οι τράπεζες ξεπουλήθηκαν σε εξευτελιστική τιμή (0,2 ευρώ η μετοχή της Εθνικής), στοιχείο που συνιστά μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑ.Ε., ούτε τσίχλα δεν αγοράζεις με 2 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό παραδόθηκε η ελληνική οικονομία, και τα "κόκκινα" δάνεια στους ξένους κερδοσκόπους, πράγμα που θα έχει ως συνέπεια να περάσουν με διαδικασία εξπρές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που περιήλθαν σε δυσχερή οικονομική θέση λόγω της κρίσης, αλλά και τα σπίτια των πολιτών στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου καθώς πρόκειται για ένα θέμα που από τα καθεστωτικά ΜΜΕ προβάλλεται με σκληρή μεροληψία, αποκρύπτοντας τις καταστροφικές συνέπειες αυτών των πολιτικών επιλογών, αναφορικά με την πρώτη κατοικία, τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, το μέλλον της χώρας και των εργαζομένων της.  

Ετικέτες