Συντρόφισσες και σύντροφοι, με αυτό το κείμενο δηλώνουμε την αποχώρησή μας από τα την Οργάνωση και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου/Δραπετσώνας.

Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και σχετίζονται με την πολιτική μετάλλαξη και κατεύθυνση που έχει επιβληθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφωνία μας δεν έρχεται καθυστερημένα με ιδιοτελείς σκοπούς ή με σκοπό να ανατραπεί η Κυβέρνηση (όπως θέλουν να χρεώσουν τα συστημικά ΜΜΕ). Η Αριστερή Πλατφόρμα από το 2012 προσπαθεί να ανοίξει τον πολιτικό διάλογο στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και στην κοινωνία για τις συνεχείς υποχωρήσεις που έγιναν απέναντι στις πιέσεις των δανειστών και των ντόπιων καπιταλιστών. Αυτός ο διάλογος με ευθύνη της ηγεσίας του κόμματος όμως δεν έγινε ποτέ με αποφυγή συνεχώς των δημοκρατικών διαδικασιών.

Αποκορύφωμα ήταν συμφωνία του Ιούλη και η μονομερής απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού να εκβιάσει σε εκλογές.

Εμείς από πλευράς μας εδώ και καιρό υποστηρίζουμε το εναλλακτικό σχέδιο που υπάρχει στον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτό το εναλλακτικό σχέδιο δεν μπορεί να υπηρετηθεί πλέον από όργανα που δεν παίζουν κανένα ρόλο σε ένα κόμμα που διαλύεται με ευθύνη των πολιτικών επιλογών γύρω από τον Πρ. Αλέξη Τσίπρα.

Δηλώνουμε ότι παραμένουμε στην Ριζοσπαστική Αριστερά και συμμετέχουμε στην προσπάθεια του μετώπου κοινής δράσης "Λαϊκή Ενότητα". Συνεχίζουμε εκείνη την ριζοσπαστική πολιτική ενάντια σε Μνημόνια και Λιτότητα μέσω του κοινοβουλίου αλλά και των κινημάτων. Υπερασπιζόμαστε την Αριστερά που μπροστά στα αδιέξοδα επιλέγει την σύγκρουση και την εμπιστοσύνη στην αγωνιστικότητα που έδειξε ο Λαός με αποκορύφωμα το βροντερό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη.

Καλούμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζονται, διαφωνούν με την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιλέξουν το δρόμο της απογοήτευσης και τον ατομικό δρόμο αλλά να συμπορευτούν μαζί μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται... ραντεβού στον δρόμο και στα κινήματα.

Γενναδόπουλος Σπύρος (μέλος του Συντονιστικού Κεδρα και της ΝΕ Πειραιά)

Ηλιάκης Μιχάλης (μέλος του Συντονιστικού Κεδρα)

Καπέλλας Στέφανος

Κοκκινάρης Γιώργος

Παπαντωνίου Μαρία

Περδίκη Γιώτα

Πετρούλια Στέλλα (μέλος του Συντονιστικού Κεδρα)

Συράκου Σταυρούλα (μέλος της  ΝΕ Πειραιά)

Ετικέτες