Όλες και όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο νιώθουμε την πολιτική και ηθική υποχρέωση να δηλώσουμε την αποχώρησή μας από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το κόμμα έχει υποστεί μια αμετάκλητη μετάλλαξη, από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε ένα αρχηγοκεντρικό μόρφωμα που καμιά σχέση δεν έχει με τις παραδόσεις, το όραμά μας, αλλά πολύ περισσότερο με τις ανάγκες της κοινωνίας που βουλιάζει μέσα στο βάθεμα της κρίσης.

Όλες και όλοι εμείς, που παλέψαμε σκληρά για τη συγκρότηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσες και όσοι πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλες και όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μετατροπή του Συ.Ριζ.Α., σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή αστική τάξη.

Όλες και όλοι εμείς αρνούμαστε να δεχτούμε ότι Δεν Υπήρχε Καμιά Εναλλακτική (ΤΙΝΑ). Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η μόνη εναλλακτική ήταν η ευθεία καταστρατήγηση των βασικών προγραμματικών εξαγγελιών του κόμματος (πολιτική απόφαση Ιδρυτικού Συνεδρίου, πρόγραμμα ΔΕΘ) και των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι στο κόμμα, που εμείς συγκροτήσαμε, παραβιάστηκε ωμά κάθε κανόνας στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας. Κανένα κομματικό όργανο δεν κλήθηκε ποτέ να συναινέσει ή να εγκρίνει αυτή τη δραματική αλλαγή πορείας. Ακόμα και η επιλογή να οδηγηθούμε σε εκλογές ήρθε ανατρέποντας την απόφαση της ΚΕ για Έκτακτο Συνέδριο, μόλις λίγες μέρες πριν, και λήφθηκε από μια στενή ομάδα γύρω απ' τον Πρόεδρο, ερήμην όλων μας. Κυρίως, όμως, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τον κόσμο που πάλεψε και κέρδισε τη μάχη του ΟΧΙ. 

Όλες και όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο σεβασμού των εσωκομματικών διαδικασιών. Επειδή, ωστόσο, θεωρούμε ότι -παρά την απογοήτευση- σε μια τέτοια ιστορική συγκυρία η αποστράτευση και η ηττοπάθεια δεν μας ταιριάζουν, σας καλούμε να συνεχίσουμε την κοινή μας πάλη ενάντια στα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χτίζοντας και πάλι το μέτωπο της αντίστασης, το μέτωπο της ενωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

     

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ  ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1.Χατζηαριστεράς

Δημήτρης    

Συντονιστής

2.Κασαβιέχα

Γκρατσιέλα

μέλος συντονιστικού

3.Πολυζώνης

Βαγγέλης  

μέλος συντονιστικού

4.Φέστας

Θεόδωρος   

μέλος συντονιστικού

     

ΜΕΛΗ  ΣΥΡΙΖΑ       ΟΜ ΚΕΝΤΡΟΥ  

 

5.Αδαμόπουλος

Βαγγέλης

 

6.Αδαμοπούλου

Αντριάνα

 

7.Βαρελλάς

Παύλος

 

8.Γαϊτάνη - Λίλλη

Φανή

 

9.Γιαννουλίδης

Στέφανος

 

10.Γκόγκου

Δήμητρα

 

11.Γκρίνια

Αρετή

 

12.Δάλλας

Βασίλης

 

13.Ευαγγελινού

Νάντια

 

14.Κατσαρέλης

Κώστας

 

15.Κυριαφίνη

Πασχαλίνα

 

16.Λίτσκα

Κατερίνα

 

17.Μαζωνάκη

Άρτεμη

 

18.Μοναστηρίδης

Μηνάς

 

19.Μπένος

Αλέξης

 

20.Παντέλη

Βάσω

 

21.Παπαδόπουλος

Χάρης

 

22.Παπαντωνίου

Σταυρούλα

 

23.Παπατζανή

Ιωάννα

 

24.Σμυρνή

Ελένη

 

25.Σταματόγιαννη

Κική

 

26.Στολτίδης

Γιάννης

 

27.Τοζίδης

Γιώργος

 

28.Τσακνιά

Άρτεμις

 

29.Τσαρίδου

Χαρά

 

30.Τσιάρας

Δημήτρης

 

31.Τσιντζόγλου

Περικλής

 

32.Τσιντζόγλου

Παναγιώτης

 

33.Τσιντζόγλου

Άρτεμις

 

34.Χατζηγιάννης

Αντώνης

 

35.Χατζηεμμανουήλ

Ιγνάτης

 

Ετικέτες