Με την παρούσα δήλωση παραιτούμαστε από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ο.Μ. Ηρακλείου Αττ.

Προσπαθήσαμε μαζί με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουμε τη μάχη απέναντι στα μνημόνια. Δεν μπορούμε να γίνουμε συνεργοί στις πολιτικές που συντρίβουν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Πιέσαμε  να μην μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα που είχαν παίξει κεντρικό ρόλο στο πολιτικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Καταδικάσαμε την άμβλυνση των κόκκινων γραμμών που είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση από τις θέσεις του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και από τις προεκλογικές του  δεσμεύσεις .

Η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, η παραβίαση της απόφασης της Κ.Ε. για σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου το Σεπτέμβρη και μία σειρά από  άλλες παραβιάσεις των συλλογικών αποφάσεων από την ηγετική ομάδα, μετέτρεψαν το κόμμα των μελλών σε ένα αρχηγοκεντρικό σύστημα διαχείρισης τσακίζοντας κάθε έννοια συλλογικότητας.

Κανένας <κομματικός πατριωτισμός>, καμία έκκληση για <ενότητα>, κανένα <δεν υπάρχει εναλλακτική>   δεν δικαιολογεί την απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της εσωκομματικής δημοκρατίας. Αντίθετα, ακυρώνουν κάθε δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης της βάσης και μετατρέπουν τα μέλη σε άβουλη μάζα χειροκροτητών της εξουσίας.    

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για κόμμα της Αριστεράς, ούτε για συλλογικές διαδικασίες.

Σε έναν πολιτικό φορέα που η έννοια του μέλος έχει χάσει πλέον κάθε περιεχόμενο δηλώνουμε την ακαταλληλότητά μας για το ρόλο του συντονιστή των αφισοκολλητών και των χειροκροτητών της εξουσίας.

Θα συναντηθούμε στους αγώνες. Ο,τι λέγαμε παλιά, εξακολουθούν να ισχύουν.

Κώστας Παπαδόπουλος, Συντονιστής

Ελένη Μαριόλη, αν/τρια Συντονίστρια

Πάνος Σαρακινός, μέλος Σ.Ε.

Σούλα Μπαρδούλη, μέλος Σ.Ε. 

Ετικέτες