Στο θερινό τμήμα της Βουλής φέρνει η κυβέρνηση το Ν/Σ για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, μιας απόφασης που ουσιαστικά οδηγεί στην αρπαγή της δημόσιας περιουσίας. Περιουσία που χτίστηκε εδώ και δεκαετίες με το αίμα του ελληνικού λαού, παραδίδεται στους ιδιώτες με το ανυπόστατο επιχείρημα των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Η διεθνής εμπειρία σε χώρες της Ευρώπης αλλά και όλης της αμερικανικής ηπείρου απέδειξε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας όχι μόνο δεν έφεραν την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα η πρόσβαση στο δημόσιο αυτό αγαθό έγινε αδύνατη για μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής του.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια οδήγησαν σε πτώση κυβερνήσεων, όπως αυτή της Βουλγαρίας, και σε μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και η τάση πλέον είναι η επανακρατικοποίηση του τομέα της ενέργειας.

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, οι αυξήσεις ήταν στο 102% για τα οικιακά τιμολόγια και 76% για τους επαγγελματίες. Είναι ένα σχέδιο για να παραδοθεί στους νέους αγοραστές (μια μικρή χούφτα Ελλήνων ιδιωτών σε συνεργασία με μεγάλους ξένους ομίλους) ένα πραγματικό χρυσωρυχείο. Πρόκειται για ένα πλιάτσικο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και υπερασπίζεται την ενιαία και δημόσια ΔΕΗ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για ένα παλλαϊκό μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ η βουλευτής  Α' Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, επισκέφθηκε το φράγμα Καστρακίου στο Αγρίνιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους τόσο για το μέλλον της δημόσιας επιχείρησης όσο και για το δικό τους.

Η βουλευτής δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους και δεσμεύθηκε για την προσπάθεια δημιουργίας ενός κοινωνικού μετώπου, ώστε ο αγώνας τους να είναι αγώνας όλης της κοινωνίας με στόχο την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, αλλά και την ανατροπή της κυβέρνησης για την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών. 

Ετικέτες