Μια ανταπόκριση από την προετοιμασία της απεργίας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας στην Πάτρα.

Μέλη του συντονιστικού της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Παραλίας επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους του Praktiker Πάτρας και συζήτησαν μαζί τους σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την Κυριακάτικη Αργία. 

Μοιράστηκε η προκήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ Παραλίας που δηλώνει την ανάγκη αντίστασης και κοινού αγώνα προκειμένου να μπλοκαριστεί και αυτό αλλά και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική και η κυβέρνηση Σαμαρά που την εκφράζει. 

Η συζήτηση που προέκυψε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα σε σχέση με τον τρόπο που θα επηρρεάσει άμεσα αυτό το μέτρο τις ζωές των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα. Τονίστηκε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι καθαρά επιλογή της κυβέρνησης και ότι ο μόνος που επωφελείται από αυτό είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ ακούστηκε έντονα η  ανάγκη συντονισμού όλης της κοινωνίας που πλήττεται αυτή τη στιγμή από την πολιτική της κυβέρνησης και για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά γενικότερα. 

Το σωματείο των εργαζομένων του Praktiker πανελλαδικά έχει ήδη πάρει απόφαση που δηλώνει την αντίθεσή του με το απάνθρωπο κυβερνητικό μέτρο. Ακολουθεί η απόφαση του σωματείου και η δήλωση του προέδρου των εργαζομένων στο rproject.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "PRAKTIKER" ΕΛΛΑΣ

                                                                     Αθήνα, 23/10/2013

ANAKOINΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Μετά την πρωτοφανή σε μαζικότητα Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, πραγματοποιήθηκε την Κυιρακή 20/10/2013 με ηχηρή τη συμμετοχή συναδέλφων μας από όλη την Ελλάδα, το σώμα αποφάσισε ομόφωνα ότι κανένας εργαζόμενος δεν δέχεται τη μείωση μισθού που επιδιώκει να μας επιβάλλει η κεροδόφρα γερμανική πολυεθινκή PRAKTIKER.

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που στείλαμε στην εταιρεία.

Παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέλαβαν τα στελέχη της Διοίκησης τον τελευταίο καιρό, πιέζοντας ασφυκτικά όλους τους εργαζομένους να αποδεδχτούν τη λογική του μικρότερου "κακού" για τοςυ ίδιους και τις οικογένειές τους δήθεν προς όφελός τους!!!

Παράλληλα, η Γενική μας Συνέλευση ψήφισε ομόφωνα κατά της επιχειρούμενης κατάργησης της Κυριακής Αργίας, δηλώνοντας ότι η Κυριακή αποτελεί για τους εργαζομένους κεκτημένο δικαίωμα ως ημέρα ανάπαυσης και συνάντησης όλης της οικογένειας.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ομοσπονδία μας για τις 3/11/2013 και καλούμε σ' αυτή την προσπάθειά μας και όλους τους καταναλωτές να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. 

ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 203 ΤΗΝ PRAKTIKER ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ.

Από κοινού, εργαζόμενοι και καταναλωτές λέμε:

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3/11/2013 

Βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=DlrS0wGMjKU&feature=youtu.be

Ετικέτες