Το Σάββατο 30 Νοέμβρη, σε εργατική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας καλούν 13 σωματεία, 9 με έδρα την Αθήνα, 3 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και 1 με έδρα τα Ιωάννινα.

Η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την Πλατεία Κοραή. Τα σωματεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ), το Σωματείο Εργαζόμενων στα Public, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις, το Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος, το Σωματείο Εργαζόμενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νομού Αττικής, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ), το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ), το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Νομού Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ).

Είναι θετικό ότι τα σωματεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία έχουν αφήσει ανοιχτή τη συμμετοχή και τη συνδιοργάνωση της διαδήλωσης. Ανεξάρτητα από το αν τα σωματεία που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδήλωση έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής και για τη διακλαδική απεργία που καλούν τα 13 σωματεία για την Πέμπτη 19 Μάρτη 2020.

Όπως τα ίδια τα σωματεία δηλώνουν από κοινού, στόχος τους τόσο με την εργατική διαδήλωση της 30/11 όσο και με τη διακλαδική απεργία της 19/3/2020 είναι να μπουν και πάλι μπροστά με δυναμικό τρόπο τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Οι διεκδικήσεις κάθε κλάδου, αλλά και τα συνολικότερα αιτήματα. Διεκδικήσεις που όσο πιο πολύ συντονιστούν μεταξύ τους και άρα κατορθώσουν να δέσουν τον κάθε κλάδο με τους υπόλοιπους, τόσο περισσότερο αποτελεσματικές μπορεί να είναι.

Στις συνθήκες που διαμορφώνονται με την αδράνεια της ΓΣΕΕ, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν προσπάθειες από τα κάτω για να οργανωθούν οι αντιστάσεις και να γίνουν βήματα προς τον συντονισμό τους. Με αυτή την έννοια και η πρωτοβουλία των σωματείων που καλούν τη διαδήλωση στις 30 Νοέμβρη, είναι θετική.

*Αναδημοσίευση από την Εργατική Αριστερά

Ετικέτες