Στη σημερινή συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) αποδείχθηκε ότι ο διάλογος δεν ήταν μεταξύ εργαζομένων και κυβέρνησης. Ήταν μεταξύ εργαζομένων και ΜΑΤ.

Τα κυβερνητικά στελέχη με μπαράζ δηλώσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες καλούν σε διάλογο τους εργαζόμενους και όλα τα κοινωνικά στρώματα που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει να περάσει η κυβέρνηση. Στη σημερινή συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) αποδείχθηκε ότι ο διάλογος δεν ήταν μεταξύ εργαζομένων και κυβέρνησης. Ήταν μεταξύ εργαζομένων και ΜΑΤ.

Ο «διάλογος» αυτός που  περιλαμβάνει ξύλο και χημικά σε βάρος των εργαζομένων έλαβε χώρα στην είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είχαν κάνει από το πρωί κατάληψη στο υπουργείο Υγείας και το μεσημέρι, στα πλαίσια της παναττικής στάσης εργασίας που είχε κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, προχώρησαν σε πορεία ως το υπουργείο Οικονομικών όπου και είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Ο υπουργός οικονομικών δεν καταδέχεται πια να δει αυτούς των οποίων υποτίθεται τα συμφέροντα εκπροσωπεί, ως αυτοαποκαλούμενος Αριστερός και τους παρέπεμψε σε… διευθυντή του υπουργείου. Όταν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προσπάθησαν με εκπροσώπους τους να μπουν στο υπουργείο, η απάντηση ήταν το κλείσιμο των θυρών. Και στη-δικαιολογημένα- αγανακτισμένη αντίδρασή τους, ακολούθησε με κυβερνητική εντολή ο διάλογος με τα ΜΑΤ.

Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν πτοεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Αντίθετα τους κάνει πιο αποφασισμένους να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Η κατεύθυνση που δόθηκε προς την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, στη χθεσινή σύσκεψη με τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων των νοσοκομείων όλης της χώρας ήταν να καλέσει την ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία τις πρώτες μέρες του Μάρτη και ακόμη κι αν αυτή δεν «βγει» να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΠΟΕΔΗΝ.

Ετικέτες