Με το φετινό μας ημερολόγιο ζητάμε την ενίσχυση από όλους και όλες για να μπορέσουμε να συνεχίζουμε τη δράσης μας και το 2021.

Το 2020 χαρακτηρίστηκε από την πρωτόγνωρη σε όλους και όλες υγειονομική κρίση. Η πανδημία μας ανάγκασε να μάθουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και με νέους τρόπους. Παρά τις δυσκολίες, η Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων μπόρεσε και τη φετινή χρονιά να είναι στο πλάι των προσφύγων που ζουν στους δύο χώρους της περιοχής (στο κέντρο της πόλης και στον καταυλισμό στο Νεράκι). Είχαμε την πολύτιμη συμπαράσταση ανθρώπων από πολλές περιοχές της Ελλάδας, σωματείων εργαζομένων, μαθητών και μαθητριών κ.α.

Με τη βοήθεια όλων όσων ενίσχυσαν αγοράζοντας το ημερολόγιο της Επιτροπής, μπορέσαμε να συνεισφέρουμε με την αγορά τροφίμων, καθαριστικών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Πολύτιμες ήταν οι προσφορές σε παιχνίδια, ρούχα για τα παιδιά και φαρμάκων που μεταφέρθηκαν από την Επιτροπή. Πολύ σημαντική ήταν η προσφορά μαθητριών και μαθητών Λυκείων που προσέφεραν τα έσοδα από bazaar σχολείων για την ψυχαγωγία των νέων του Κέντρου Προσφύγων.

Μαζί με τις γυναίκες του Κέντρου θυμίσαμε, με αφίσες σε όλη την πόλη, τη Μέρα της Γυναίκας και στις 8 Μάρτη διαδηλώσαμε στην Αθήνα όλες μαζί.

Για ακόμη μία χρονιά οργανώσαμε μαζί με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα προσφυγόπουλα του Κέντρου.

Στους μήνες της ανοιξιάτικης καραντίνας σε πολλά «στέκια» και κοινωνικούς χώρους της Αθήνας μαζεύτηκαν είδη πρώτης ανάγκης που μεταφέρθηκαν στο Λαύριο με τη βοήθεια των Μαθητών και Μαθητριών Ενάντια στο Σύστημα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι με τη βοήθεια όλων και την φροντίδα των ίδιων των προσφύγων, μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα κρούσμα της covid-19.

Με το φετινό μας ημερολόγιο ζητάμε την ενίσχυση από όλους και όλες για να μπορέσουμε να συνεχίζουμε τη δράσης μας και το 2021.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε (τιμή 2€/τεμ.) επικοινωνώντας μαζί μας στο inbox του Facebook, στο e-mail epitropi.st.pr.lavrio@gmail.com ή στα τηλέφωνα :

Για Αθήνα 2108254625

Για Λαύριο 6939014803