Καταγγέλλουμε την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας υγείας στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η κατάσταση της  υγείας στο Νοσοκομείο μας  νοσεί. Ο διαχωρισμός των ασθενών σε έχοντες και μη είναι σαφής. Διαπιστώνουμε ότι δε χρήζουν  όλοι οι πολίτες ίση αντιμετώπιση στην υγεία .

Χαρακτηριστικό επιστέγασμα των ανωτέρω είναι ότι ορισμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται όταν επιβάλλεται να χειρουργηθούν, λόγω των σοβαρών υλικών ελλείψεων που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας (όσοι έχουν οικονομική ευχέρεια) αναγκάζονται να αγοράζουν τα χειρουργικά υλικά (π.χ. απινιδωτές , καθετήρες port - ενδεικτικής αξίας 500 €) με αποτέλεσμα να προσπερνούν τις λίστες αναμονής ασθενών που αδυνατούν να αγοράσουν τα υλικά τους και περιμένουν στη σειρά για επεμβατικές τεχνικές  (χειρουργεία , εργαστήρια κ.λπ.) πάνω από ένα έτος, με κίνδυνο τη ζωή τους.

Το συγκεκριμένο καθεστώς είναι γνωστό καθώς η εξαγορά των υλικών από τους ασθενείς δίδεται στο Νοσοκομείο με μορφή δωρεάς και επισημοποιείται με θετική απόφαση αποδοχής (της δωρεάς) από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Ο ταξικός διαχωρισμός των πολιτών της χώρας σε έχοντες και μη αποτελεί κίνητρο για την εν λόγω καταγγελία του Σωματείου μας.

 Απαιτούμε επαρκή χρηματοδότηση στο νοσοκομείο μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών έτσι ώστε να  υπάρχει δυνατότητα ίσης περίθαλψης σε όλους τους πολίτες που το δικαιούνται.  

 Υποχρέωση μας είναι η επισήμανση των ανωτέρω. 

Ετικέτες