ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ-ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

Με τη συμμετοχή εργαζομένων από τα τρία νοσοκομεία κατοίκων και φορέων από τις γύρω περιοχές πραγματοποιήθηκε σήμερα 23/6 παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση των νοσοκομείων.

Είχε προηγηθεί στις 19/6 πλατιά σύσκεψη-ενημέρωση φορέων, παρατάξεων και συλλογικοτήτων για το ζήτημα της υπεράσπισης των νοσοκομείων της περιοχής μετά από κάλεσμα των σωματείων των τριών νοσοκομείων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων, δημοτικών παρατάξεων, κοινωνικών χώρων, οργανώσεων μελών του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ από τα Βριλήσσια, την Πεντέλη, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, εκπρόσωπος της ΝΕ Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και η Βουλευτής Ε. Αυλωνίτου.
 

Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση για την κατάσταση των τριών νοσοκομείων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης για τη διάλυση της δημόσιας υγείας με αιχμές για αυτή τη περίοδο την υποβάθμιση του Αμ. Φλέμινγκ που πιθανά οδηγεί στο κλείσιμο του και την «αξιολόγηση» των δημ. υπαλλήλων που αν γίνει οδηγεί στην έξοδο μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων.

Από τους ομιλητές βγήκε η ανάγκη υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε έχουμε την ανάγκη της κοινής δράσης των εργαζομένων στο χώρο της υγείας με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής αλλά και των εργαζομένων από τους άλλους χώρους που πλήττονται ΟΤΑ, εκπαίδευση κλπ.

Το πρώτο βήμα έγινε με τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 24/6 υπάρχει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο νοσοκομείο Αμ. Φλέμινγκ, θα ακολουθήσουν εξορμήσεις ενημερώσεις σε γειτονιές της Βόρειας Αθήνας και στις 11/7 οργανώνεται συγκέντρωση-συζήτηση και μουσική εκδήλωση στην πλ. Αγ. Γεωργίου στα Μελίσσια.   

Το σχετικά καλέσματα:

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ:– ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – Α. ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Εργαζομένων, Μαζικών φορέων, Συλλογικοτήτων και Παρατάξεων για το ζήτημα της υπεράσπισης των δημόσιων Νοσοκομείων στο "Βόρειο άξονα" της Αττικής.

Για να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και καμία δομή περίθαλψης.

  • Φίλοι και φίλες, τα Σωματεία εργαζομένων των παραπάνω νοσοκομείων της περιοχής, που είμαστε κάτω από την ίδια Διοίκηση, εκτιμήσαμε την άσχημη κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας που έχει οδηγήσει στην ανέχεια, ακόμα και στο θάνατο πολλούς συμπολίτες μας. Εκτιμήσαμε τον άμεσο κίνδυνο  να συρρικνωθούν και να υποβαθμιστούν τα νοσοκομεία μας, ακόμα και να κλείσουν εντελώς μετά το Παπαδημητρίου και το Α. Φλέμιγκ.
  • Τα τελευταία χρόνια , στο Βόρειο τομέα, έχουν χαθεί πάνω από 500 κρεβάτια  νοσηλείας, έχουν μειωθεί κατά 2.000 οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και έχει μπει λουκέτο στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου. Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών και εργαστήρια που πλέον λείπουν από την περιοχή μας. Τα νοσηλευτικά τμήματα λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα χαράτσια στα, κατά τα άλλα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
  • Το Αμαλία Φλέμιγκ, χάρη στον αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και του λαού της περιοχής αναγκάστηκαν να μην το κλείσουν, όπως είχαν σχεδιάσει. Το απαξίωσαν όμως και το συρρίκνωσαν. Με 300 εργαζόμενους λιγότερους και θαλάμους άδειους, υπολειτουργεί. Ωστόσο, η προσέλευση των ασθενών αυξάνει συνεχώς, δείγμα του πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος τις δημόσιες δομές περίθαλψης. Παρ’ όλα τα «επιστημονοκά» επιχειρήματα της Τρόικα και Κυβέρνησης, παρ’ όλη την «οικονομία κλίμακας», κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει. Για μας τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας είναι ξεκάθαρο πως χωρίς τις κινητοποιήσεις μας και τη στήριξη του κόσμου, το Σισμανόγλειο θα ήταν σήμερα μικρότερο, το Φλέμιγκ κλειστό και το Παίδων περισσότερο υποβαθμισμένο, με προοπτική το κλείσιμό του (κίνδυνος που συνεχίζει να υπάρχει.)

Για το επόμενο διάστημα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε:

  • Νέα κλεισίματα Νοσοκομείων, διαθεσιμότητες και απολύσεις προσωπικού, σύστημα εφημεριών που θα μας γυρίσει δεκαετίες  πίσω, ξεπούλημα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, κατάργηση κάθε δωρεάν υπηρεσίας υγείας Στο στόχαστρο δε διστάζουν να βάλουν και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στη περιοχή το Παίδων Πεντέλης με αρχή το κλείσιμο των μαγειρείων και τη συγχώνευση τους στο Σισμανόγλειο, χωρίς να παίρνεται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των διατροφικών αναγκών των παιδιατρικών ασθενών.

Πρέπει λοιπόν να αντιδράσουμε όλοι μαζί!

  • Γι’ αυτό καλούμε: Κάθε Συλλογικότητα, Μαζικό φορέα, Σωματεία και Δημοτικές Παρατάξεις, κάθε ενεργό πολίτη σε Ευρεία ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ  Πέμπτη 19/6, ώρα  13  μμ  στο αμφιθέατρο του Σισμανογλείου   για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε πως θα υπερασπιστούμε  το δικαίωμα  του κάθε ένα από μας. Πως οι εργαζόμενοι θα έχουν δουλειά και οι ασθενείς νοσηλεία. Πως θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.
  • Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των τριών Νοσοκομείων είναι οι εξής:

1.Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του νοσοκομείου τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 10.πμ

2.Συνέντευξη τύπου τη Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 και ώρα 

3.Συγκέντρωση – Συζήτηση για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιοχής τη Παρασκευή 11 Ιουλίου 2041 και ώρα 19μμ. Θα ακολουθήσει Μουσική Εκδήλωση.

Με αποφασιστικότητα, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΈΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ                                                                                                        

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – Α. ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10ΠΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ

Τα τελευταία χρόνια, στο Βόρειο τομέα, έχουν χαθεί πάνω από 500 κρεβάτια  νοσηλείας, έχουν μειωθεί κατ΄ έτος κατά 2.000 οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και έχει μπει λουκέτο στο νοσοκομείο Παπαδημητρίου. Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών και εργαστήρια που πλέον λείπουν από την περιοχή μας. Τα νοσηλευτικά τμήματα και των τριών νοσοκομείων λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα χαράτσια στα, κατά τα άλλα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Το Αμαλία Φλέμινγκ, χάρη στον αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και του λαού της περιοχής αναγκάστηκαν να μην το κλείσουν, όπως είχαν σχεδιάσει. Το απαξίωσαν όμως και το συρρίκνωσαν. Με 300 εργαζόμενους λιγότερους και θαλάμους άδειους, υπολειτουργεί.

Κανένα Νοσοκομείο δεν περισσεύει. Για μας τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας είναι ξεκάθαρο πως χωρίς τις κινητοποιήσεις μας και τη στήριξη του κόσμου, το Σισμανόγλειο θα ήταν σήμερα μικρότερο, το Φλέμινγκ κλειστό και το Π. Πεντέλης περισσότερο υποβαθμισμένο, με προοπτική το κλείσιμό του (κίνδυνος που συνεχίζει να υπάρχει). Ήδη το έχουν βάλει στο στόχαστρο και παρότι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στη περιοχή το Παίδων Πεντέλης, αποφασίζουν το κλείσιμο των μαγειρείων και τη συγχώνευση τους στο Σισμανόγλειο, χωρίς να παίρνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των διατροφικών αναγκών των παιδιατρικών ασθενών.

Όσον αφορά τις «αξιολογήσεις», η ψήφιση του Ν. 4250/14, επιβεβαιώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε ατομικούς μισθούς, κατάργηση υπηρεσιών, διαδικασίες κανιβαλισμού μεταξύ των συναδέλφων και μαζικές απολύσεις μέσω του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων. Με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής  «αξιολόγησης», δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

                Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των τριών Νοσοκομείων είναι οι εξής:

·         Συνέντευξη τύπου τη Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 και ώρα 13μμ στο Νοσοκομείο Φλέμινγκ

·         Συγκέντρωση – Συζήτηση για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιοχής τη Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 και ώρα 19μμ. Θα ακολουθήσει Μουσική Εκδήλωση.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ετικέτες