Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία μέχρι το ΤΑΙΠΕΔ στην οδό Κολοκοτρώνη, πραγματοποίησαν σήμερα (21/12) οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής τους κινητοποίησης, ενάντια στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ΟΛΠ και ΟΛΘ, τα μέλη της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι λιμενεργάτες ζητούν να αποσυρθούν οι δύο διαγωνισμοί πώλησης και να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης δύο σημαντικών δημόσιων υποδομών, διεκδικώντας ταυτόχρονα διασφάλιση του εργασιακού πλαισίου και ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις. Για τον ΟΛΠ, οι δεσμευτικές προσφορές των «επενδυτών» (με φαβορί φυσικά την Cosco που ήδη διαχειρίζεται προβλήτες στον Πειραιά)  αναμένονταν εντός της ημέρας. Οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ αναμένεται να κατατεθούν μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, μετά τα 14 αεροδρόμια παραδίδει σε επιχειρηματικά συμφέροντα και τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια, υλοποιώντας ένα επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που-οθρά-ως αντιπολίτευση κατήγγειλε ως «ξεπούλημα».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τρίωρη στάση εργασίας και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), ενώ το παρών έδωσαν αντιπροσωπείες της Λαϊκής Ενότητας, του ΠΑΜΕ και της Ανταρσύα.

Χωρίς άλλη αναμονή, ένα πλατύ μέτωπο συνδικαλιστικών οργανώσεων, κοινωνικών φορέων και πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, μπορεί και οφείλει να μπει «φραγμός» στα νεοφιλελεύθερα σχέδια του Πιτσιόρλα και των πολιτικών του προϊσταμένων. Είτε αυτά αφορούν τα λιμάνια, είτε άλλα δημόσια ακίνητα και κοινωνικά αγαθά, όπως η ενέργεια.

Ετικέτες