Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις υπο παραχώρηση εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, σήμερα 12/12. Σε απεργίες από την αρχή της εβδομάδας προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΡΤ, ενάντια στην απόφαση των Στουρνάρα-Κεδίκογλου να παραχωρήσουν στούντιο και άλλα κτήρια επί της οδού Κατεχάκη, στον Δένδια, για να τα μετατρέψει σε "υπηρεσίες εξυπηρέτησης αλλοδαπών" (βλ. στρατόπεδο κράτησης μεταναστών).

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης και της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, εκπρόσωποι σωματείων, καθώς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τον εκπρόσωπο Τύπου Πάνο Σκουρλέτη και τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρη Τσουκαλά, Αφροδίτη Σταμπουλή και Βασίλη Κυριακάκη .

Η ενέργεια της κυβέρνησης, που αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην απόπειρα συρρίκνωσης και απαξίωσης της δημόσιας τηλεόρασης, είναι το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ΕΡΤ και της πολιτικής καταστροφής κάθε τι δημόσιου. Συγχρόνως, νέα συλλογική σύμβαση δεν υπογράφεται, ενώ σε λίγους μήνες λήγουν ξανά οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκατοντάδων δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.

Οι αντιστάσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ ενάντια στην αποδόμηση των εργασικών τους δικαιωμάτων, στο ξεπούλημα της περιούσιας της και στην απόπειρα "φίμωσης" των μη μνημονιακών ενημερωτικών φωνών, χρειάζεται να συνεχιστούν. Ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα προσανατολίζονται σε απεργίες διαρκείας, ενώ εξίσου απαραίτητος είναι ο συντονισμός και με τους υπόλοιπους κλάδους του δημοσίου που βρίσκονται στο δρόμο, κατά της "διαθεσιμότητας".

Μιλώντας στο Rp, από πλευράς των δημοσιογράφων, ο Γ. Παπαζαχάρου σημείωσε "ότι συνεχίζεται το σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, το έργο της οποίας επιχειρείται να χαριστεί σε κάθε είδους ιδιώτη", ενώ για τις επιθέσεις που δέχονται από τον υπέυθυνο του γραφείου Τύπου του Σαμαρά, Γ. Μουρούτη μας πληροφόρησε ότι σε διαφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ο εν λόγω υπηρέτης των αφεντικών και μέλος του πρωθυπουργικού επιτελείου, εκτός από το να βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει με νόημα πως "όταν σταθεροποιηθούν τα πράγματα, θα βολέψω τα δικά μου παιδιά". Και όλα αυτά όταν οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ, βρίσκονται ακόμα μια φορά στον αέρα.

Από τη μεριά των τεχνικών ο Ν. Μιχαλάκης, μας εξήγησε τι θα σημάνει η απώλεια των επίμαχων εγκαταστάσεων: "ουσιαστικά δεν θα μπορούμε να εκπέμψουμε ζωντανό πρόγραμμα. Μετά τα κινητά κεφάλαια του ΛΑΓΕ, αρχίζουν να χαρίζουν και την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ. Αν συνυπολογίσουμε και τον αριθμό των συμβασιούχων, που είναι αυτοί που στηρίζουν με τη δουλειά τους τα ζωντανά προγράμματα, σε περίπτωση που δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, καταλαβαίνετε γιατί μιλάμε. Θέλουν μια ΕΡΤ για τους φίλους τους και την προπαγάνδα τους".

Εκ μέρους των παρευρισκομένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετισμό απεύθυνε η βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη, που μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα σας, που είναι και αγώνας όλων μας. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την περιφρούρηση της αντικειμενικής πληροφόρησης, των εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων, της δημόσιας περιουσίας. Ξεχαρβαλώνουν κάθε τι δημόσιο. Διαλύουν τις υποδομές της ΕΡΤ, που ξέρετε καλά πόσο απαραίτητες είναι για την εργασίας σας και χαρίζουν τα κτήρια της στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στο μόνο υπουργείο που ακόμα γίνονται προσλήψεις. Ξέρουν καλά ότι πέρα από το πάρτι των ιδιωτικοποιήσεων, χρειάζονται ένα ισχυρό υπουργείο Προ.Πο., για να καταστείλει τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Όσο για τα σχόλια του κ. Μουρούτη, δεν χρειάζεται καμία απάντηση. Είστε μάρτυρες χρόνια των δικών τους στελεχών που μπαινοβγαίνουν στο Ραδιομέγαρο και βλέπουν τη δημόσια τηλεόραση ως κομματικό λάφυρο. Αυτό που τους πονάει είναι ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και τα χτυπήματα που δίνετε στην καθεστωτική προπαγάνδα, η οποία καλλιεργεί το ψέμα και το φόβο. Όλοι μαζί με τους αγώνες μας θα νικήσουμε».   


Ετικέτες