Πλήθος γιατρών και άλλων εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ (πάνω από 1.500 άτομα) συγκεντρώθηκαν σήμερα 26/11 έξω από το Υπ. Υγείας και πραγματοποίησαν μαχητική πορεία προς τη Βουλή, σε μια από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες κινητοποιήσεις του κλάδου. Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία άλλωστε, άγγιξε το 95%. Οι συγκεντρωμένοι, που είχαν έρθει και από περιοχές εκτός Αττικής και κάποιοι κατέβηκαν για πρώτη φορά στους δρόμους ή είχαν αρκετά χρόνια να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις, έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας ότι τα σχέδια της συγκυβέρνησης και του Άδωνη Γερωργιάδη για διάλυση του ΕΟΠΥΥ δε θα περάσουν!

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ, ενώ ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις αλληλεγγύης των υγειονομικών του ΕΣΥ και  της εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Ειρήνης Δαφέρμου, που βρίσκονται στη 12η εβδομάδα απεργίας.

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του εκπροσώπου της ΕΙΝΑΠ, Π. Παπανικολάου, που σημείωσε: "ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση και να διχάσει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με αυτούς του ΕΣΥ. Τους ασφαλισμένους, με τους ανασφάλιστους κλπ. Μια και μόνο διαχωριστική υπάρχει. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ και απέναντι η κυβέρνηση, η τρόικα και οι επιχειρηματίες της Υγείας". 

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκε και η βουλευτής Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη, που μεταξύ άλλων, τόνισε στο χαιρετισμό της:

"Η σημερινή ογκώδης και δυναμική κινητοποίηση είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό που δίνοντας καθημερινά τηλεοπτικά σόου έρχεται να κατεδαφίσει μαζί με την τρόϊκα και τους εγχώριους συνεργάτες της ό,τι έχει απομείνει σαν δημόσιο αγαθό. Κοροϊδεύει λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ. Πού στο ΕΣΥ; Στα νοσοκομεία που κλείνει; Στα ψυχιατρεία που βρίσκονται σε κινητοποίηση την ίδια ώρα με εσάς για τον ίδιο λόγο;

Είναι καθαρό ότι για την κυβέρνηση, την τρόϊκα και τους μεγαλοεργοδότες η Υγεία, η Ασφάλιση, η Παιδεία θεωρούνται πολυτέλειες άλλων εποχών. Για όλους εμάς και για τους χρήστες της δημόσιας Υγείας, είναι καθαρό ότι οι κοινωνικές παροχές έχουν βαφτιστεί κόστος, από όλους αυτούς που λεηλατούν τις ζωές μας.

Η απάντηση είναι μία και επείγει. Να απολύσουμε την κυβέρνηση, να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις αντεργατικές πολιτικές. Για να γίνει αυτό χρειάζονται αγώνες διαρκείας και συντονισμός όλων των κλάδων που αντιστέκονται στα σχέδια του κ. Σαμαρά και των υπουργών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μαζί σας, συμπαραστάτης στις κινητοποιήσεις σας, παλεύοντας για καθολικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους και τονίζουμε ότι μια τέτοια προοπτική απαιτεί προσλήψεις προσωπικού και όχι απολύσεις, ώστε να γίνει πραγματικότητα. Όλοι μαζί μέχρι τη νίκη!» 

Ετικέτες