Παρέμβαση του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ), έξω από το κεντρικό κτήριο της ΕΤΕ στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα (12/9), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις εργαζόμενων μητέρων που επιστρέφουν στη δουλειά, μετά την άδεια λοχείας.

Η μητρότητα στην Εθνική Τράπεζα τιμωρείται. Και αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, γυναίκες που επιστρέφουν από την άδεια λοχείας-μόλις πάψει η νομική προαστασία-να απολύονται με την πρώτη ευκαιρία. Τα κέρδη της ΕΤΕ ανήλθαν σε 344 εκατομμύρια ευρώ το α' εξάμηνο του 2013. Οι απολύσεις προσωπικού, οι περικοπές μισθών και το καθεστώς περιορισμένων εργασιακών δικαιωμάτων που υφίστανται οι "ενοικιαζόμενοι" υπάλληλοι, τα πακέτα ενίσχυσης από την κυβέρνηση, εξηγούν γιατί μέσα στην κρίση κάποιες επιχειρήσεις πλουτίζουν, σε βάρος των εργαζομένων τους.

Μοιράζοντας ανακοινώσεις και ενημερώνοντας τους διερχόμενους για την ανάλγητη στάση των διοικούντων της Εθνικής Τράπεζας, μέλη του ΣΥΔΑΠΤΤ απαίτησαν την ανάκληση των απολύσεων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν το σωματείο της Εθνοdata και αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής, τους νέους-εες ΣΥΡΙΖΑ κ.α., με επικεφαλής τις βουλευτίνες του Μαρία Μπόλαρη και Χαρά Καφαντάρη.

Μπροστά στη μετατροπή των εργασιακών χώρων σε αληθινή ζούγκλα, δεν έχουμε άλλη λύση από τη συλλογική αντίσταση, την ενίσχυση των σωματείων και την ταξική αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που ξεσπάει. Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!  

Ετικέτες