Μαζικά συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Χιλιάδες κόσμου στο πλευρό των επιστρατευμένων καθηγητών.

Πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και αλληλέγγυων από σωματεία και όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ για συλλαλητήρια διαμαρτυρίας ενάντια στην επιστράτευση και ταυτόχρονα υπεράσπισης χιλιάδων θέσεων εργασίας και του ίδιου του δημόσιου σχολείου.

Από τα γραφεία της Ερμού στην ΟΛΜΕ τα μπλοκ των διαδηλωτών έφτασαν γύρω στις 20.30 στο Σύνταγμα. Πέρα από τους χιλιάδες καθηγητές, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν πολλοί φοιτητές καθηγητικών σχολών, εκπρόσωποι σωματείων από άλλους κλάδους, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων και αρκετοί βουλευτές του) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ όταν η πορεία κατέληξε στη βουλή, από τη Σταδίου έφτασαν και οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ.

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε πορεία που έφτασε έξω από υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Με αναμενόμενη την προδοτική στάση της πλειοψηφίας των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ (δεν προκήρυξαν απεργία για τις 17/5, όπως τις καλούσε η ΟΛΜΕ, παρά μόνο 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για αύριο Τρίτη 14/5), η μάχη για την ακύρωση της επιστράτευσης και της πραγματοποίησης της απεργίας των καθηγητών, μεταφέρεται στις αυριανές συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ.

Οι καπιταλιστές, τα ακροδεξιά κυβερνητικά επιτελεία και οι διεθνείς σύμμαχοί τους, θέλουν να συντρίψουν και την τελευταία κατάκτηση του κόσμου της εργασίας. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι μια πολιτική απεργία ενάντια στο μνημόνιο της εξαθλίωσης και την αντιδημοκρατική συγκυβέρνηση. Το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση, τον αξιοπρεπή μισθό, την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, είναι αδιαπραγμάτευτα και αφορούν όλους-ες μας.

Καμία υποχώρηση του κινήματος και της Αριστεράς στην τρομοκρατία του συστήματος. Να τελειώνουμε τώρα με το Σαμαρά και την ακροδεξιά παρέα του, τους δανειστές, τις πολιτικές της λιτότητας, της διάλυσης της Παιδείας και των υπόλοιπων δημόσιων αγαθών. Ένας τέτοιος στόχος μπορεί να κερδηθεί μόνο με μαζικούς και αποφασιστικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες διαρκείας και την ολόπλευρη στήριξη της Αριστεράς σε αυτούς. Σε αυτό το στόχο καλούνται να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους οι καθηγητές και οι συμπαραστάτες τους. 

Περισσότερες φωτογραφίες εδω: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.510950775620806.1073741840.439706072745277&type=1

Ετικέτες