Την Πέμπτη 4/5 θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της έφεσης των πρωτόδικα καταδικασθέντων νεοναζί «Αυτόνομων Εθνικιστών», που τον Ιανουάριο του 2010 είχαν επιτεθεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων και φορέων, στο μετρό Πανόρμου.

Οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν είχαν τραυματίσει αρκετούς από τους συγκεντρωμένους, πριν απωθηθούν και συλληφθούν, τελικά, από την Αστυνομία.

Επτά χρόνια μετά, η ανάγκη της απόκρουσης των νεοναζί από τους Αμπελόκηπους -και όχι μόνο-  γίνεται και πάλι προφανής, μετά τον πρόσφατο άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από στελέχη της Χρυσής Αυγής, δίπλα από τα κεντρικά τους γραφεία στη Μεσογείων.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την καταδίκη των νεοναζί που επιτέθηκαν στους Αμπελόκηπους, όπως και κάθε άλλης φασιστικής συμμορίας.

Αγωνιζόμαστε για να φράξουμε το δρόμο σε όσους προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε όσους στοχοποιούν και επιτίθενται σε ομοφυλόφιλους, σε αριστερούς αγωνιστές και αγωνίστριες και σε όσους και όσες δεν «ταιριάζουν» με τα φασιστικά τους πρότυπα.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τα σωματεία, τους φορείς και τις συλλογικότητες που δίνουν τη μάχη για να μη ριζώσει το φασιστικό δηλητήριο στις γειτονιές μας.

Αγωνιζόμαστε μαζί με όσους και όσες υφίστανται τις συνέπειες της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής, για ένα κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης που να μας χωράει όλες και όλους.

Η ΛΑΕ καλεί σε στήριξη της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τα εμπλεκόμενα σωματεία και φορείς των Αμπελοκήπων την ερχόμενη Πέμπτη 4/5, 9πμ στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως).

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!