Τους έκλεισαν την χερσαία δίοδο από τον Έβρο προς την Ευρώπη με ατσάλινο συρματόπλεγμα! Τα εγκαίνια της έναρξης των έργων του φράχτη στον Έβρο, τα έκανε ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής το Φεβρουάριο του ‘12… Ο αστέρας του «εδώ Πολυτεχνείο», τώρα είναι στην εκεί Παγκόσμια Τράπεζα, εκπροσωπώντας τη χώρα απ’ τις 15 Σεπτεμβρίου 2013… Η πατρίς ευγνωμονούσα ανταμείβει τα τέκνα της!

Δύο σειρές ατσάλινου συρματοπλέγματος ύψους 3  μέτρων η καθεμιά, ανάμεσα στις οποίες περιπολούν αστυνομικοί. Το μάκρος του Φράχτη 11  χιλιόμετρα. Το αρχικό κόστος  5 (!) εκατομμύρια ευρώ. Στόχος η απώθηση του κύματος «λαθρομεταναστών» προς την Ελλάδα και από εκεί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση… Τα κατάφεραν τελικά τους απέκλεισαν να μπαίνουν από τη στεριά και γέμισε το Αιγαίο πτώματα και οι βραχονησίδες ετοιμοθάνατους… επισκέπτες! Σαπιοκάικα ακριβοναυλομένα, στοιβαγμένα με ανθρώπινες ελπίδες διαφυγής από έναν βέβαιο θάνατο, μακριά από τις φωτιές του πολέμου. Μακριά από τη δολοφονική μανία τζιχαντιστών και άλλων φανατικών καρκινωμάτων που τα εξέθρεψαν και στη συνέχεια για τους δικούς τους λόγους τα χρηματοδότησαν και τα εξόπλισαν οι νεοαποικιοκράτες ευρωπαίοι και αμερικανοί επεμβαίνοντας ιμπεριαλιστικά σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν.

Βεβαίως η είσοδος προσφύγων από το χερσαίο δρόμο του Έβρου μειώθηκε, μέχρι που έπαψε σήμερα να απασχολεί και την επικαιρότητα. Καμάρι και περηφάνια των εμπνευστών της όρθωσης του Φράγματος… Και ο μετέπειτα υπουργός  Δένδιας, επισκεπτόμενος τον Ιούλιο του ‘12 τον Έβρο βγάζοντας τον συνήθη των πολιτικών δεκάρικο εκεί, τόνισε: «Καμία πολιτική δεν μπορεί να αποφέρει την ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος στην ενδοχώρα , αν δεν σφραγιστούν και οι πύλες εισόδου…» Ξέχασε , παρ’ ότι νησιώτης, πως οι θαλάσσιες πύλες εισόδου δεν σφραγίζονται παρά μόνο με τα πτώματα των πνιγμένων.

Ψεύτικα δάκρυα και για τον τρίχρονο Αϊλάν, που δήθεν τάραξε την ψυχροαίματη σκληρόπετση  Ευρώπη, λέγοντας μας ότι και η Μέρκελ, δάκρυσε τηλεοπτικά . Μετά από λίγο ξεχάστηκαν όλα και στα πρωτοσέλιδα πέρασαν νέα ενδιαφέροντα… Άγνωστος και άκλαυτος ο καθημερινός αριθμός των μικρών «Αϊλάν» που χάνονται ατελείωτα στον άγριο δρόμο της θάλασσας… Στο περίπου πάντα ο αριθμός των πνιγμένων… Γκρεμίστε επιτέλους το δολοφόνο Φράχτη, γυρίστε τη πλάτη σ’ όλους αυτούς, που ακόμα και μπροστά στο συνεχές έγκλημα που μεγαλώνει, συνεχίζουν να επιμένουν στον πνίξιμο ανθρώπινων ζωών.

Πρωτοκλασάτα στελέχη του Σύριζα που διαδήλωναν ενάντια στη συγκεκριμένη κατασκευή, σήμερα όντας εξουσία κατάπιαν την γλώσσα τους! Να θυμηθούμε ότι ο σημερινός υπουργός Δρίτσας, έλεγε τότε ότι «η απόφαση δημιουργίας Φράχτη είναι εντελώς ατελέσφορη αλλά κυρίως παράνομη και έξω από κάθε συμβατική υποχρέωση της χώρας μας…» Σήμερα σιωπά ένοχα. Ίδια και η στάση της Χριστοδουλοπούλου, όταν έλεγε:  «Υπάρχει μία διεθνής συνθήκη που δεν την αμφισβητεί κανείς και αφορά τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με αυτήν πρέπει σε όλα τα σύνορα να υπάρχει ένας ανοικτός δρόμος για να μπαίνουν όλοι οι πρόσφυγες και να ζητάνε άσυλο» Τώρα και η Αναστασία, άκρα του… Αιγαιοπελαγίτικου τάφου σιωπή! Γκρεμίστε το Φράχτη του Έβρου, που γέμισε με πτώματα το αρχιπέλαγος  και έδωσε το αισχρό παράδειγμα και στους ακροδεξιούς της Ευρώπης να μαντρώσουν και αυτοί τα σύνορά τους με ανάλογα συρματοπλέγματα ευρωπαϊκής φιλοξενίας… Φοβερός και του Τόσκα, της «προστασίας» υπουργού, ο πρόσφατος χρησμός : «Δεν είμαστε υπέρ της κατεδάφισης του φράχτη, γιατί βάζει κάποιους κανόνες, αν θέλετε, στη ροή των προσφύγων που είναι από τα νησιά, αυτή τη στιγμή…» Μάλλον θα εννοεί τους κανόνες στη ροή των πνιγμών που βάζει ο δολοφόνος Φράχτης.

Πράγματι με το κλείσιμο στα περάσματα του Έβρου κανονίζει ο Φράχτης πλέον, τις ροές των από θαλάσσης προσφύγων και τον αριθμό των πτωμάτων καθημερινά στο Αιγαίο! Γιατί να ανοίξει χερσαίος δρόμος για τους άτυχους περιπλανώμενους στο πουθενά συνανθρώπους μας, μέσα από το άνοιγμα του Φράχτη, αναρωτιέται ο Τόσκας; Για να σταματήσει να γεμίζει πτώματα αθώων κύριε Τόσκα, το πέλαγος. Για να πάψουν να τα κονομάνε χοντρά οι τούρκοι δολοφόνοι με τις πλωτές νεκροφόρες τους, υποχρεώνοντας ακόμα και με το πιστόλι στο κρόταφο τους απελπισμένους να επιβιβαστούν στα σαπιοκάικα τους, που τα βουλιάζουν οι ίδιοι διαφεύγοντας στα σίγουρα αφού εκτελέσουν το έγκλημα… Φυσικά και δεν θα αλλάξει η εικόνα του υγρού θανάτου μονομιάς, αλλά θα περιοριστεί  σημαντικά ανοίγοντας το Φράχτη , ειδικά τώρα που ο χειμώνας έφθασε και τα μποφόρ αγριεύουν…

Ο χερσαίος δρόμος προς την Ευρώπη, «αριστεροί» κυβερνώντες , είναι σίγουρα ασφαλέστερος για τα πολυεθνικά θύματα της ιμπεριαλιστικής ληστείας των πατρίδων τους. Κυρίως για τους μικρούς «Αϊλάν» που τα μικρά παγωμένα κουφάρια τους, σφραγίζουν τη συνενοχή όσων διατηρούν «φράχτες-εργαλεία», στο διαρκές έγκλημα…